Povećan broj zračnih linija za Split i Brač

Foto: Zračna luka Brač

Odlične najave dolaze nam od zračnih luka u Hrvatskoj koje ove godine imaju nikada više dogovorenih redovitih linija.

U 2018. godini, u periodu od 25. ožujka do 27. listopada, uvedeno je više od 70 novih redovnih linija, dok je rast ukupnog broja rotacija 15% u odnosu na 2017. godinu. Navedeni rast predstavlja povećanje broja rotacija s 29.843 rotacije u 2017. na više od 34.400 rotacija u 2018. godini. A da će ova sezona biti opet rekordna ili da je barem na dobrom putu, govore i podaci kako su u veljači 2018. hrvatske zračne luke zabilježile 229 tisuća putnika ili 13,9% više nego u istome mjesecu prošle godine, govore podaci Državnog zavoda za statistiku ( DZS ).

Analizirajući ljetni raspored letenja po destinacijama, prema apsolutnom broju najavljenih novih rotacija prednjači Split s povećanjem od 27,7%, na drugom je mjestu Dubrovnik s povećanjem od 19,6%, dok se na trećem mjestu nalazi Zagreb s rastom od 6%. Tako će Zračna luka Split će u ovoj godini, pored brojnih višegodišnjih letova iz europskim gradovima, biti povezana i novim letovima prijevoznika Volotea s Nicom, Palermom i Bergamom, dok je letovima Thomasa Cooka povezan s Londonom, Bristolom i Glasgowom, odnosno s Dausseldorfom i Hannoverom, pa će ove godine Split imati gotovo 90 izravnih linija sa Europom.

Godinu dana nakon što je u rad puštena nova produžena pista Zračne luke Brač, ove godine planira se da će na nju sletjeti dvostruko više putnika nego lani. Tako bi s 47 tisuća aviogostiju koliko ih očekuje temeljem već potpisanih ugovora i najava letova, Brač imao najbolju godinu u povijesti zračne luke. “Iz Zagreba će se letjeti zrakoplovima Dash s 86 sjedala, a od svibnja prvi put se uvodi linija Adria Airwaysa iz Ljubljane prema Braču.Letjeti će mlazni avioni bombardier s 80 sjedala na linijskom letu, a ono što je posebno važno jest da je taj avioprijevoznik oglasio letove kojima se preko Ljubljane na Brač izravno stiže iz Pariza, Bruxellesa i Amsterdama” rekao je Tonči Peović, direktor Zračne luke Brač.

Od ovog ljeta moći će se na Brač izravnom aviovezom prvi put iz švicarskog Berna kompanijom Skyworks koja će od lipnja letjeti subotom avionom od 60 mjesta, baš kao što će i Luksemburg biti povezan s Bračom svakog tjedna. TUI pojačava sve svoje linije prema Braču, pa tako leti iz Bruxellesa, Roterdama i Deauvilla, a u špici sezone očekuju se i dvije tjedne linije za Brač iz Italije.

Povezana vijest:

OD OŽUJKA DO KRAJA LISTOPADA UVEDENO VIŠE OD 70 NOVIH REDOVNIH AVIOLINIJA

U VELJAČI OSTVAREN RAST PUTNIKA U ZRAČNIM LUKAMA OD 14%

PRIJETI LI ZBOG SLABE POPUNJENOSTI PREKID ZRAČNE LINIJE RIJEKA – KÖLN?

Vijesti: