Predstavljene nove službene turističke uniforme HTZ-a

Izvor: MINT, Foto: Darko Tomas / CROPIX

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica organizirali su subotu u zagrebačkom muzeju Mimara humanitarni modni događaj pod nazivom „Kreirano srcem“. 

Riječ je modnoj reviji kojoj je cilj predstavljanje novih službenih turističkih uniformi Hrvatske turističke zajednice, a povodom koje su njeni pokrovitelji odlučili donirati financijska sredstva udrugama „Dar“ iz Osijeka za djecu s autizmom i „Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID“ iz Zagreba. Hurid je nevladina udruga koja okuplja stručnjake u području rane intervencije i provodi znanstveno utemeljene programe koji doprinose dobrobiti mlađe djece s biološkim ili socijalnim rizikom i kvaliteti života njihovih obitelji dok udruga DAR iz Osijeka okuplja i pomaže četrdeset djece s dijagnozom autizma. 

Tako su dvadeset i dvije dame iz hrvatskog javnog života, zaslužne građanke i ambasadorice projekta „Kreirano srcem“, redom novinarke, političarke, glumice, voditeljice, sportašice i znanstvenice, zamijenile su svoje radne cipele onim manekenskim te kao prave ambasadorice Hrvatske i hrvatskog turizma, predstavile najnoviju kolekciju turističkih uniformi Hrvatske turističke zajednice koju je kreirao modni dvojac Elfs. „Drago nam je da se rodila ideja za ovakvim projektom koji ima humanitarni karakter, a mi smo počašćeni što smo dio toga“ izjavili su Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić iz ELFS-a.

Dodali su kako je rad na kolekciji bio izrazito zabavan, te kako su se trudili prikazati i interpretirati što više motiva te ispričati priču o ljepotama Hrvatske, imajući na umu specifičnost karijera dama iz javnog života koje će nositi reviju. 

Foto: Darko Tomas / CROPIX

„Kreirano srcem“ bila je zagrebačka pretpremijera turističkih uniformi koje će Hrvatska turistička zajednica i službeno predstaviti u sklopu World Travel Marketa (WTM), globalnog događanja za industriju putovanja koje se održava u Londonu od 05. do 07. studenog održava u Londonu.

Više o humanitarnom projektu

Svoje veliko srce za pomoć mališanima pokazale su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova mr. sc. Marija Pejčinović Burić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, odvjetnica Jadranka Sloković, bivša predsjednica i sadašnja članica izvršnog odbora hrvatske udruge poslovnih žena KRUG i članica izvršnog odbora FCEM-a, krovne svjetske organizacije poduzetnica Sofija Šmitran, članica Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina Jadranka Primorac, članica Uprave Hrvatske elektroprivrede Vlatka Kamenić Jagodić, članica Uprave Hanza Media Ana Hanžeković, dr. neurokirurgije – KBC “Sestre milosrdnice” Nikolina Sesar, radijska voditeljica Ivana Mišerić, glumica i voditeljica Doris Pinčić, novinarka i voditeljica Jelena Pajić, urednica Marija Pajić, novinarka Ana Muhar, spisateljica i kolumnistica Milana Vlaović Kovaček, lifestyle blogerica Ella Dvornik, tekvandoistice Lucija i Ana Zaninović, najbolja hrvatska sprinterica Andrea Ivančević, glumica Ana Gruica Uglešić, plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac te televizijska i radijska voditeljica Barbara Kolar.

Marijana Krolo, članica odbora udruge Dar zahvalila se u ime svih članova Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici što su pokrenuli ovakvu hvale vrijednu akciju. „Novčana sredstva ćemo usmjeriti u naše sportske aktivnosti koje smo započeli i kojima se raduju kako sva djeca tako i roditelji, zaključila je Krolo.

U ime članova HURID-a i suradnika, srdačno zahvaljujemo svima koji su ovaj događaj kreirali srcem. Također zahvaljujemo i donatorima jer su i materijalne pretpostavke za rad iznimno važne. Međutim, mogućnost da se o ranoj intervenciji u djetinjstvu i potrebama djece rane dobi i njihovih obitelji čuje u javnosti je najveća dobit ovog projekta, jednostavno stoga jer je rana intervencija u djetinjstvu interdisciplinarna i međusektorska, a u Republici Hrvatskoj je tek u nastanku. Ulaganje u rani razvoj djece je ulaganje u budućnost zajednice koje se višestruko vraća.”, izjavila je prof. emerita dr. sc. Marta Ljubešić, predsjednica Upravnog odbora udruge HURID.

Vijesti: