Preko 170.000 turista koristilo je Uber ovog ljeta na hrvatskoj obal

Ukupno se od 1. lipnja do 1. rujna Uberom na obali vozilo čak 170 tisuća turista što je povećanje od čak 47 posto u odnosu na prošlu godinu.  Gotovo...

Ukupno se od 1. lipnja do 1. rujna Uberom na obali vozilo čak 170 tisuća turista što je povećanje od čak 47 posto u odnosu na prošlu godinu. 

Gotovo svi (94%) u Hrvatsku su došli s već instaliranom Uberovom aplikacijom na svojim mobitelima, što samo pokazuje da ga očekuju kao dio naše turističke ponude. Također, dolaskom Ubera Hrvatska je svrstana na globalnoj sceni kao kvalitetna destinacija koja prati sve trendove, a Uber je napravio i odličnu globalnu reklamu i samim time postao ambasador našeg turizma. Inače, svjetska premijera usluge UberBoat održana je upravo u Hrvatskoj.

Podatak da je čak 94 posto turista već imalo Uberovu aplikaciju, jasan je pokazatelj da stranci očekuju da im je Uber dostupan i u našoj zemlji te da ga vole koristiti. Rezultati turističke sezone još su jednom potvrdili važnost novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji svima omogućuje da se jednostavno i sigurno kreću diljem zemljerekao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Najviše turista koji su koristili Uber došlo je iz Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a (14%) te Australije i Francuske (5%). Uglavnom su se vozili na relacijama kraćim od pet kilometara (84%) dok je najduža vožnja ovog ljeta bila na relaciji Pula-Osijek, imala je čak 550 kilometara i trajala 359 minuta. 

U Dubrovniku se Uber najviše naručivalo za prijevoz do ili od gradskih zidina i autobusnog kolodvora, a u Splitu do centra grada i shopping centra Mall of Split.

S druge strane, UberBOAT je u morsku avanturu zaplovio nekoliko stotina puta od čega je u 40 posto slučajeva korisnike vozio na izlete do otoka u splitskom, dubrovačkom i šibenskom akvatoriju. Ove godine, osim u Dalmaciji, Uber je bio na raspolaganju i Istrijanima te njihovim gostima. 

POVEZANE VIJESTI:

UBER KAO AMBASADOR HRVATSKOG TURIZMA

UBERBIKE SUSTAV JAVNIH BICIKALA USKORO U EUROPI

REVOLUCIJA U PRIJEVOZU – OSTVARENA SURADNJA VOLLA I UBERA!

Vijesti: