Preko 170 turističkih filmova u konkurenciji na Zagreb Tourfilm Festivalu

Međunarodni festival turističkog filma, Zagreb Tourfilm Festival, punopravni član CIFFT-e – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala, na svojem šestom izdanju od 13. do 15. rujna koji će se održati u...

Međunarodni festival turističkog filma, Zagreb Tourfilm Festival, punopravni član CIFFT-e – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala, na svojem šestom izdanju od 13. do 15. rujna koji će se održati u prostorima Kaptol Boutique Cinema, predstavlja turističke filmove iz 76 zemlje svijeta.

Ove godine prijavljeno je 520 filmova iz 76 zemalja, od kojih je njih 170 ušlo u konkurenciju za jednu od nagrada, a zaljubljenicima u putovanja na raspolaganju su filmovi u pet kategorija:  promotivni filmovi do 3 i 7 min., promotivni filmovi do 60 min., TV reportaža te ekološki filmovi do 60 min. Najbolje među njima odabrat će deseteročlani stručni žiri, koji čine relevantni domaći i europski stručnjaci.

Promotivni fimovi ili spotovi promoviraju određenu turističku destinaciju, kako nacionalnu tako regionalnu i lokalnu, te prenose glave poruke ili motive zašto baš tu destinaciju odabrati za godišnji odmor ili posjet tijekom godine. Važnost brendiranja i promocije općenito, a pogotovo u turizmu je ključno jer je konkurecija ne spava te se svi borimo za isti dio kolača. “Velik broj država iz kojih su filmovi  prijavljeni, posebno nas raduje, jer su potvrda i priznanje da su ime Hrvatske, grada Zagreba i samog Zagreb Tourfilm Festivala već poznati u svijetu turizma i specifičnog profesionalnog filmskog izražavanja o toj važnoj gospodarskoj grani. ” ističe Spomenka Saraga direktorica Zagreb Tourfilm festivala te dodaje kako su posebno zanimljivi radovi iz zemalja poput Kraljevine Bahraina, UAE-Dubai, Turske, Portugala, Danske, Bangladeša, Australije ističu organizatori.


Promotivni film “Dubrovnik and Time” osvojio 13. nagrada diljem svijeta  

Promotivnom filmu TZ grada Dubrovnika “Dubrovnik and Time“, snimljen upravo u produkciji Baludić Film Zagreb, najnagrađivaniji je hrvatski turistički film. Prošle godine osvojio je ukupno trinaesta nagrada na raznim festivalima diljem Svijeta, a izabran je među 10 najboljih turističkih filmova na svijetu.

 

Kako se druge zemlje brendiraju i koje poruke šalju pogledajte ove godine na 6.ZTF u konkurenciji 175 filmova u malom filmskom maratonu u Kaptol Boutique Cinema, Nova Ves 17, i to  14. rujna od 14 do 21 sat, a ulaz je besplatan. Program festivala  dostupan je na web ( http://zagreb-tourfilm.com/ )  i FB stranicama festivala..

 

 

Vijesti: