Primorska kuća novi odličan turistički proizvod u Rijeci

Danas je predstavljen novi turistički proizvod Turističke zajednice grada Rijeke pod imenom Primorska kuća, smještena u centru grada Rijeke na adresi Krojačka 1. Cilj novog projekta kao nadopune turističke...

Danas je predstavljen novi turistički proizvod Turističke zajednice grada Rijeke pod imenom Primorska kuća, smještena u centru grada Rijeke na adresi Krojačka 1.

Cilj novog projekta kao nadopune turističke ponude destinaicje je oplemeniti turističku ponudu destinacije i promovirati očuvanje tradicijskih običaja i autohtonih proizvoda primorskog kraja. Primorska kuća sa svojom jedinstvenom lokacijom i ponudom predstavlja novu turističku atrakciju, a turističku ponudu destinacije nadopunjuje i s novom konobom koja će na meniju imati isključivo autohtona primorska jela bazirana na tematskim kuharicama. “Tu je i nova suvenirnica  koja će u svojoj ponudi imati originalne, autohtone i tematske suvenire s područja cijele Primorsko-goranske županije. Nakon današnje prezentacije, očekuje se skoro stavljanje u funkciju konobe i suvenirnice.” istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarp

Projekt Primorska kuća pokrenula je Turistička zajednica grada Rijeke s namjerom stavljanja u funkciju zgrade koja predstavlja tradicionalnu gradnju na području Primorja, a procijenjeni troškovi stavljanja u funkciju Primorske kuće iznose 900.000,00 kn. Adaptacijom zgrade, sukladno projektu koji je izrađen u suradnji s Gradom Rijeka te Upravom za zaštitu kulturne baštine Konzervatorskog odjela u Rijeci, sačuvana je povijesna vrijednost načina gradnje, pa i života, koji ima svoje korijene u povijesti i tradiciji ovoga kraja.

Prva konoba koja će imati pisane kuharice za jela koja se poslužuju

U prizemlju Primorske kuće planiran je ugostiteljski objekt – konoba gdje će se pripremati autohtona jela s našeg područja u suradnji s autorom knjiga autohtone kuhinje (Zeleno i plavo na pijate, Nonina kuhinja, Iz padela naših nona) Damjanom Miletićem, te će time bit to prva konoba koja će imati pisane kuharice za jela koja se poslužuju u prostoru konobe. Na prvom katu smjestit će se izložbeno-prodajni centar autohtonih proizvoda i suvenira s područja Primorsko-goranske županije, a gdje će se provoditi i brojne promotivne aktivnosti i edukacije u cilju promocije autohtonih namirnica.

Vijesti: