Prometna regulacija tijekom održavanja Samoborskog fašnika

 Dolazak Fašnika znači i novu prometnu regulaciju u središtu Samobora za vrijeme održavanja fašničkih programa. Tako će u petak, 17. i 24. veljače promet u centru biti zatvoren od...

 Dolazak Fašnika znači i novu prometnu regulaciju u središtu Samobora za vrijeme održavanja fašničkih programa. Tako će u petak, 17. i 24. veljače promet u centru biti zatvoren od 17 do 24 sata i to Trg kralja Tomislava, početak Šmidhenove do Obrtničke ulice, Perkovčeva od Trga do križanja s Langovom, početak Ulice svete Ane do Ulice Franza Liszta te Jurjevska i Milakovićeva. Livadićeva i Kleščićeva ulica u petak će biti zatvorena od 10 do 23 sata..Također, u petak će od 17 do 19 sati biti zatvorena i Langova od Perkovčeve do Ulice Giznik, Mlinska od Perkovčeve do Ulice Ferka Ivanščaka i Perkovčeva od Trga do križanja sa Zagrebačkom i Ivanščakovom. Ista regulacija vrijedit će i na pokladni utorak, 28. veljače.

Za fašničkih subota (18. i 25. veljače) zatvorene će biti sve spomenute ulice, ali od 10 do 24 sata. Također, u vrijeme prolaska maskiranih povorki dodatno će biti zatvorene i Mlinska od Perkovčeve do Ulice Ferka Ivanščaka, Perkovčeva ulica od križanja s Langovom do križanja sa Zagrebačkom i Ivanščakovom, Langova od Ulice Giznik do Perkovčeve, Zagrebačka od Žumberačke do Perkovčeve i Ferka Ivanščaka od Perkovčeve do Kompareove od 9:30 do 14 sati te od 17 do 20 sati.

samoborfasnik

Obje fašničke nedjelje prometna regulacija počinje od 10 sati i traje do 24 sata za Trg kralja Tomislava, Livadićevu, Perkovčevu od Langove od Trga, početak Ulice svete Ane, Jurjevsku, Milakovićevu, Šmidhenovu od Trga do Obrtničke i Kleščićevu. Od 10 do 12:30 sati zbog prolaska dječje povorke zatvoreni će biti dijelovi Perkovčeve ulice, Svetonedeljske, Dalmatinske, Josipa Vanjeka, Božidara Adžije, Grigora Viteza i Ulice Grič. Također, od 10 do 18 sati u fašničke nedjelje za promet će zatvorene biti i Perkovčeva od Trga do Ulice Grič, Langova od Perkovčeve do Ulice Giznik, Zagrebačka od Žumberačke ulice do Perkovčeve, Mlinska od Perkovčeve do Ivanščakove i Ulica Ferka Ivanščaka. Zatvorena će biti i Kompareova ulica od Gajeve do Ivanščakove od 10 do 14:30 sati.

Parking za vrijeme fašničkih programa

Stižu dobre vijesti za sve koji do Samoborske Fašničke republike misle doći svojim limenim ljubimcima – i ove godine parkiranje na gradskim parkirališima bit će besplatno. Konkretno, naplate neće biti u vrijeme fašničkih vikenda (subote 18. i 25. veljače te nedjelje 19. i 26. veljače) tijekom održavanja programa, dok će u petak, 17. veljače i 24. veljače te u utorak 28. veljače naplata trajati samo do 15 sati. Obje fašničke subote parkiranje će se naplaćivati na sajmištu.

Za vrijeme održavanja fašničkih programa vrijedit će i posebna regulacija prometa, kada će biti zatvorene ulice i trgovi u samom središtu Samobora. Detaljna regulacija moći će se uskoro vidjeti na www.fasnik.com.

Program svih događanja pogledajte ovdje 

Vijesti: