Prva konferencija o zdravstvenom turizmu na hrvatskim otocima

Foto: TZ Vela Luka

Otok Korčula će biti domaćin prve Konferencije o zdravstvenom turizmu na hrvatskim otocima koja će se održati 17. i 18. svibnja u Vela Luci, hotel Korkyra. Skup organizira zastupnica u Europskom Parlamentu gđa Ruža Tomašić, u suradnji s Općinom Vela Luka i lokalnom akcijskom grupom LAG 5.

Konferencija će okupiti predstavnike javnih institucija iz Hrvatske (iz ministarstva zdravstva, turizma i poljoprivrede, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore) i Europe (iz Europske komisije, Ministarstva Gozo, Malta), kao i međunarodne stručnjake (specijalizirani tour-operator FitReisen iz Njemačke te Fortuna iz Nizozemske, globalno zdravstveno osiguranje Cigna i drugi) te domaće stručnjake i profesionalce na području zdravstvenog turizma i poduzetništva koji promoviraju održivi razvoj otoka.

Cilj konferencije je osnažiti potencijal hrvatskih otoka u domeni zdravstvenog turizma, uključujući wellness, spa i zdravstvenu ponudu uz ponudu lokalnih poljoprivrednih proizvoda. Posebna pozornost bit će usmjerena na predstavljanje mogućnosti financiranja projekata zdravstvenog turizma lječilišta i specijalnih bolnica po uvođenju Uredbe Europskog Parlamenta i Vijeća koja povećava sredstva Programa potpore strukturnim reformama (SRSP).

Program cijele konferencije pogledajte u prilogu, a prijaviti se možete ovdje

PROGRAM:  Konferencija o zdravstvenom turizmu na hrvatskim otocima, Vela Luka

Povezana vijest:

KRAJNJE JE VRIJEME DA SE POČNEMO OZBILJNO I STRATEŠKI BAVITI ZDRAVSTVENIM TURIZMOM

OGNJEN BAGATIN, POLIKLINIKA BAGATIN: ZDRAVSTVENI TURIZAM MOŽE I MORA BITI JEDNO OD RJEŠENJA PO PITANJU SEZONALNOSTI

NEVENKA KOVAČ, SB MEDICO: IMAMO PUNO PRIČA O STRATEGIJAMA I MOGUĆNOSTIMA ZDRAVSTVENOG TURIZMA, A PREMALO SE RADI NA TERENU

DR. MILJENKO BURA: BEZ KVALITETNE I SVEPRISUTNE ZDRAVSTVENE INFRASTRUKTURE NE MOŽEMO GRADITI CJELOGODIŠNJI TURIZAM

Vijesti: