Prvi Eco Art Festival u Hrvatskoj na otoku Mljetu

Na otoku Mljetu održati će se prvi ECO ART FESTIVAL u Hrvatskoj. Eco Art festival je novi program Turističke zajednice Mljet-a, a održava se u sklopu kulturnog ljeta koji...

Na otoku Mljetu održati će se prvi ECO ART FESTIVAL u Hrvatskoj.

Eco Art festival je novi program Turističke zajednice Mljet-a, a održava se u sklopu kulturnog ljeta koji će uz interaktivne kreativne radionice obogatiti ponudu otoka. Program je nastao u suradnji s dizajnericom Milenom Ulić , prva u svijetu je patentirala nakit od čipke namjenjenje direktnoj aplikaciji na tijelo i time, slobodno možemo reći osvojila svijet.

Obzirom da živimo na jednom od najljepših otoka, namjera nam je da što veći broj turista i lokalnog stanovništva potaknemo na razmišljanje o važnosti očuvanja prirode i okoliša. Od srpnja do kraja kolovoza  na različitim lokacijama  na otoku održavat će se niz tematski različitih  radionica, a na posljednjoj u nizu , u Pomeni , održati će se modna revija humanitarnog karaktera na kojoj će modeli nositi izrađeni nakit, odjeću i broševe koje su izradili polaznici tijekom kreativnih radionica.“ ističe Andrea Anelic, direktorica Turističke zajednice općine Mljet.

ECO ART FESTIVAL sadržavat će niz edukativno zabavnih manifestacija koje su namijenjene domaćim i stranim gostima te lokalnom stanovništvu. Različite kreativne radionice će se organizirati 5 puta na različitim lokacijama na otoku Mljetu i polaznicima omogućiti istraživanje i nadgradnju osobne kreativnosti kroz druženje te zabavu, a s ciljem podizanja razine svijesti o očuvanju prirode.

mljett

Programi radionica, u trajanju od 2 sata, biti će posvećeni ekologiji, razvijanju ekološke svijesti i navika u svakodnevnom životu kroz izradu suvenira od naplavina, ukrasa, broševa od ekoloških materijala s ciljem očuvanja okoliša i prirode oko nas.

TERMINI: 21. srpnja Saplunara, 25. srpnja Okuklje, 29. srpnja Sobra, 1. kolovoza Polače i 18. kolovoza Pomena

Kreativne radionice su izvrstan način kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem kojih polaznici otkrivaju svoje potencijale, povećavaju samopouzdanje te svojim kreativnim radom izražavaju stvaralački potencijal. Organizacijom kreativnih radionica utjecati ćemo na poboljšanje imidža otoka Mljeta, obogatiti kulturni i društveni život lokalnog stanovništva, promovirati posebnosti lokalnog područja, autohtone potencijale, a sve u svrhu zaštite prirode i održivog razvoja područja te poboljšanja kvalitete života stanovnika otoka Mljeta. “Vjerujemo da će ovaj festivala zaživjeti i postati tradicija na našem zelenom otoku. Turistička sezona je odlično krenula te smo jako zadovoljni jer od početka godine u odnosu na prošlu bilježimo porast od 11 posto u broju dolazaka i noćenja. „ zaključuje Anelic.

Budite dio ove odlične turističke priče i svakako posjetite Mljet, najljepši i najšumovitiji otok Jadrana,  jer ne kaže se slučajno kako onaj koji jednom na Mljet dođe, uvijek mu se vraća.

Program Eco ART Festvala, Mljet

Saplunara: izrada uporabnih i ukrasnih predmeta, poput nakita, od naplavina i decupage tehnika na naplavinama. Saplunara ima problem sa smećem obzirom da je otvorena sve do Albanije pa more stalno donosi različite predmete.

Okuklje: reciklaža tekstila, izrada nakita od starog tekstila i ostalog otpada, plastike itd… Obzirom da je Okuklje prvo naseljeno mjesto na Jadranu, naglasak na važnost daljnjeg očuvanja mjesta u izvornom obliku.

Sobra: oslikavanje odjeće eko frendly bojama što je trenutno hit u svijetu.

Polače: izrada broševa. U antici se odjeća formirala, kopčala ukrasnim iglama, za koje bismo mogli reći da su preteča broševa.

Pomena: body paint i revija izrađenih predmeta na radionicama te predstavljanje kolekcije dizajnerice Milene Ulić.

TERMINI: 21. srpnja Saplunara, 25. srpnja Okuklje, 29. srpnja Sobra, 1. kolovoza Polače i 18. kolovoza Pomena

 

Vijesti: