Ratomir Ivičić: Odlazim zadovoljan jer sam ispunio sve pred mene postavljene ciljeve

Direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić zatražio je od ministra Garija Cappellija i Turističkog vijeća razrješenje s direktorske funkcije , a kao razlog g. Ivičić je naveo osobne razloge. Odluku je Turističko...

Direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić zatražio je od ministra Garija Cappellija i Turističkog vijeća razrješenje s direktorske funkcije , a kao razlog g. Ivičić je naveo osobne razloge. Odluku je Turističko vijeće prihvatilo jednoglasno.

Novi direktor tražit će se putem natječaja koji mora biti raspisan u roku od 30 dan, a Ivičić će obnašati funkciju direktora Glavnog ureda HTZ-a do izbora i imenovanja novog direktora kako ne bi bilo praznog hoda. „Uzevši u obzir promjene u Vladi RH, a samim time i promjene u turističkom resoru, smatram svojim civilizacijskim, poslovno odgovornim i moralnim činom da ponudim svoj mandat na raspolaganje te sam zatražio sporazumni raskid radnog odnosa. Pravo je svake političke elite da na najodgovornija mjesta postavi svoju administraciju i to u potpunosti razumijem i prihvaćam.“ ističe Ratomir Ivičić.

Na čelo Hrvatske turističke zajednice Ratomir Iviči došao je početkom mjeseca rujna 2014. godine, nakon usvajanja Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma. U protekle dvije i pol godine vođenja najznačajnije turističke institucije, kako ističe Ivičić pokrenuti su mnogi važni i neophodni procesi, a posebno je zadovoljan pokretanjem eVisitor sustava kojim ćemo napokon moći vršiti detaljne usporedbe i analize s turističkim prometom ostvarenim tijekom 2016. godine „Neprepoznatljivost hrvatskog turističkog „branda“ bila je povod za pokretanje ključnih akcijskih planova. Rezultat tog rada je nadprosječan rast dolazaka i noćenja. U 2015. ostvarili smo rast od 9 posto, a u 2016. smo ostvarili rast od 14,5 posto. Hrvatski turistički „brand“ u kratkom je roku postao prepoznatljiv, a Hrvatska je postala HIT turistička destinacija na Mediteranu.“ istaknuo je Ivičić.

Prošle godine ostvarili smo rekordnu turističku sezonu te je u Hrvatskoj tijekom 2016. godine ostvareno 16,3 milijuna dolazaka i 91,3 milijuna noćenja, a navedeni rezultat predstavlja oko 11 milijuna više ostvarenih noćenja u odnosu na 2015. godinu. „Zahvaljujem članovima Turističkog vijeća na povjerenju kojeg su mi ukazali, kao i na vrlo konstruktivnoj suradnji tijekom mog rada u Glavnom uredu HTZ-a. Novom direktoru ili direktorici, kao i članovima Turističkog vijeća želim uspješnu sezonu i puno poslovnih uspjeha. Odlazim zadovoljan jer sam ispunio sve pred mene postavljene ciljeve, ponosan na rad svojih suradnika, direktore predstavništava i na priliku da vodim najznačajniju turističku instituciju u trenutku kada je usvojen najvažniji strateški dokument.“ zaključuje Ivičić.

Vijesti: