Odlična nova suradnja! Razvoj zdravstvenog turizma u Lici

Danas je u Rijeci upriličeno potpisivanje Ugovora o suradnji Klastera Lika Destination s klasterom zdravstvenog turizma Kvarner Health. Odlična suradnja i sinergija između dvaju klastera čija je suradnja svakako...

Danas je u Rijeci upriličeno potpisivanje Ugovora o suradnji Klastera Lika Destination s klasterom zdravstvenog turizma Kvarner Health.

Odlična suradnja i sinergija između dvaju klastera čija je suradnja svakako novi iskorak u turističkom razvoju Hrvatske. Što više ovakvih povezivanja i suradnja to bolje, jer to direktno utječe na kvalitetu turističkog proizvoda kao i na zaokruženu turističku priču.

Predsjednik Klastera Lika Destination i voditelj LAG-a LIKA Tomislav Kovačević ovom prigodom izrazio je zadovoljstvo pokretanjem suradnje u segmentu zdravstvenog turizma koji zbog iznimne čistoće i zdrave prirode kao i hrane u Lika destinaciji, zasigurno ima budućnost. Uz brojne segmente turizma koje Klaster Lika Destination razvija, zdravstveni turizam do sada nije bio zastupljen, a suradnja s kvarnerskim klasterom i područjem koje ima stoljetno iskustvo zdravstvenog turizma samo je početak ove priče.

Doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera Kvarner Health također je istaknuo niz benefita koje će biti moguće ostvariti sinergijskim djelovanjem. Kvarnerska destinacija je osim po ljepoti poznata i prepoznatljiva po suvremenim zdravstvenim sadržajima i uslugama koje produžuju turističku sezonu. O važnosti ove suradnje u segmentu gastro ponude govorila je voditeljica Klastera Lika Destination Petra Butković istaknuvši mogući plasmana Lika Quality hrane na turističko tržište destinacije Kvarner, što je također podržao i gospodin Alfrend Franković, voditelj kvarnerskog klastera. On je, nadalje, naglasio i druge potencijale i dobrobiti buduće suradnje kao što su zajedničko sudjelovanje u EU projektima, zajednički nastup na trzištu i sl.

Jedan od problema kada pričamo o razvoju zdravstvenog turizma je svakako ne postojanje zaokruženog turističkog proizvoda. Sve se svodi na pojedinačne napore pojedinačnih klinika, koje same ulažu svoje resurse, pretvaraju se iz nužde u turističke zajednice i DMC agencije, samo kako bi turistima ponudili cijeli paket, što nije logično niti prirodno. Zdravstvene ustanove moraju biti to što jesu i najbolji u tome, a ne brinuti što će gost raditi sedam dana u destinaciji.

Upravo ova suradnja je pravi put kvalitetnog razvoja i odličan primjer kako se suradnjom može generirati nova vrijednost. Lika je svakako odlična autentična turistička priča, kao i LAG Lika koji su pioniri u strateškom razvoju i brendiranju Like kao autentične destinacije. Ova suradnja klinikama nudi upravo ono što im treba, kvalitetan i autentičan turistički proizvod tj. sadržaj u periodu dok traje rehabilitacija jer sigurno kako klijentima treba ponuditi sadržaj, a ne da tri dana budu u hotelu. Lika kao destinacija svakako je jedinstvena i autentična, pogotovo kroz svoja prirodna bogatstva i hranu, te neophodna da zaokružimo cijelu priču oko zdravstvenog turizma.

Projekt INTEGRA LIKA 2020, koji je začetnik cjelokupnog razvoja Like i podvelebitskog kraja, današnjim događajem potvrđuje viziju i sustavni rad LAG-a LIKA koji je inicijator osnivanja Klastera Lika Destination kao i Zadruge LIKA COOP koja će također naći interes u prodaji ličkih proizvoda na kvarnerskom području.

Povezana vijest:

ZDRAVSTVENI TURIZAM – PRILIKA KOJU NE SMIJEMO PROPUSTITI

LAG LIKA KAO ODLIČAN PRIMJER STRATEŠKOG RAZVOJA I BRENDIRANJA LIKE KAO AUTOHTONE TURISTIČKE DESTINACIJE   

ODOBRENO 860.000 EURA ZA RAZVOJ ZADRAVSTVENOG TURIZAMA NA KVARNERU

 

Vijesti: