Rovinj na listi Tripadvisora kao destinacija u usponu

Najveći svjetski turistički portal za planiranje putovanja i rezervaciju smještaja, TripAdvisor, objavio je listu top destinacija u uspon, a na kojoj se na osmom mjestu nalazi i Rovinj. Kao...

Najveći svjetski turistički portal za planiranje putovanja i rezervaciju smještaja, TripAdvisor, objavio je listu top destinacija u uspon, a na kojoj se na osmom mjestu nalazi i Rovinj.

Kao preporuku što vidjeti u Rovinju, TripAdvisor izdvojio je Stari Grad, Park šumu Zlatni rt te crkvu svete Eufemije. Svaka ovakva besplatna reklama je više nego dobro došla, pogotovo kada se radi o najvećem turističkom portalu.

Inače, Rovinj je u 2017. godini oborio vlastiti rekord po broju ostvarenih noćenja, te je tako 2017. godine ostvareno 637.976 dolazaka i 3.850.112 noćenja, što predstavlja povećanje u dolascima i noćenjima od 11%, čime je zauzeo drugo mjesto u Hrvatskoj po broju ostvarenih noćenja.

Foto: Maistra

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke (udio 32%), Austrije (udio 15%), Italije (udio 10%), Nizozemske (udio 7%) te Slovenije (udio 5%). Najveći promet ostvaren je u kampovima (udio u noćenjima 47%), slijedi promet ostvaren u hotelima (udio u noćenjima 27%), potom u objektima u domaćinstvu (udio u noćenjima 20%), nekomercijalnom smještaju (udio u noćenjima 3%) i u ostalim objektima za smještaj (udio u noćenjima 3%).

 

Vijesti: