Sinergija javnog i privatnog sektora za promociju istarskog zelenila – Otkrijte zelenu Istru biciklom

Otkrijte zelenu Istru biciklom naziv je projekta u čiju su zajedničku promidžbu krenule Turističke zajednice Žminja, Kanfanara i Svetvinčenta u suradnji s Pedalistrom. Tako će strani i domaći gosti...

Otkrijte zelenu Istru biciklom naziv je projekta u čiju su zajedničku promidžbu krenule Turističke zajednice Žminja, Kanfanara i Svetvinčenta u suradnji s Pedalistrom.

Tako će strani i domaći gosti ove tri općine od 29. svibnja do 15. rujna na Pedalistrinim kotačima otkrivati ljepote zelenila netaknute prirode, kušati gastro delicije, postati dijelom oživljene povijest, ali i ući pod Zemljinu površinu

Prva je biciklistička tura naziva Stazom Henrija Morgana već ovog utorka, 29. svibnja, u Kanfanaru, s početkom u 16 h. U navedenom će razdoblju utorkom prolaziti biciklističku stazu koja nosi ime po gusarskom kapetanu Henriju Morganu. Dan je to posvećen Općini Kanfanar, pa će sudionici moći uživati u srednjovjekovnom Dvigradu, istarskim fužima i Limskom kanalu. Srijeda je rezervirana za Žminjsku štuoriju, odnosno turu dugu 16 km. Na toj će se dionici biciklisti zaustavljati ne bi li posjetili špilju Feštinsko kraljevstvo, kušat će sir poznate obiteljske mljekare Latus i opustite se uz šalicu žminjske kave. Svakog će četvrtka biciklisti posjetiti Svetvinčentski kaštel Morosini Grimani, srednjovjekovni tematski park Sanc. Michael u Rapanji i uživati u srednjovjekovnoj večeri.

Objavljen je i letak na njemačkom i engleskom jeziku s informacijama o biciklističkim turama i lokalitetima koji promiču posebnosti svake od tri općine. Novosti i doživljaje sudionika biciklističkih tura može se pratiti na društvenim mrežama, a svi željni vožnje na dva kotača istarskim zelenilom najaviti se mogu Pedalistri i turističkim zajednicama ove tri općine.

Sinergija javnog i privatnog sektora

Sinergija javnog i privatnog sektora, tako rijetkost, a tako logično, prirodno i obavezno tj. tako bi stvari trebali trebale funkcionirati.

Izvrstan je ovo primjer sinergije, podrške i suradnje javnog i privatnog sektora među susjednim općinama. Pa će tako svetvinčentski i kanfanarski gosti doznati putem letka sve o žminjskoj Bartulji, utrci Žminj teče(ka) ili pak Festivalu pašte Zad kaštela. Naravno, i obrnuto, gosti koji sudjeluju u turama, neovisno o tome za koju se odluče, dobit će na zajedničkom promotivnom letku informacije o Ivanji, Srednjovjekovnom festivalu, Danu lavande, Smotri istarskog tovara ili pak Festivalu sira u Svetvinčentu, kao i o kanfanarskoj Jakovlji, Fužijadi, Istrijanskim kantama ili Dvigrad outdoor vikendu.

Opet, toliko važna zajednička promocija cijele destinacije ili u ovom slučaju tri Opčine, što svakako možemo staviti u kategoriju endemske vrste. Zajedno su jači, nema tu konkurencije i jedino tako mogu svi rasti te Ponuditi kvalitetan, raznolik i autentičan sadržaj. Pogotovo kada znamo da rijetko koja turistička destinacija sadržajem može zadržati i ispuniti gosta više od dva-tri dana. Upravo je u sadržaju ključ uspjeha. Gosti ne vide naše nevidljive granice između gradova i županija, za njih je destinacija prvo Hrvatska, pa Istra pa tek onda neki grad. Zato je potrebno brendirati regije; Istra, Dalmacija, Kvarner, Slavonija… Zamislite samo koliko sadržaja i turističkih priča ima za ponuditi cijela Dalmacija ili Istra, a koliko samostalno Zadar ili Pula?

Jedan od najboljih primjera sinergije je klaste sjeverno-zapadna Istre, Colours of Istria,  koji zajedničkom suradnjom svih turističkih sudionika generiraju odlične turističke sadržaje kojim uspješno pune pred i posezonu. Bravo za Turističke zajednice Žminja, Kanfanara i Svetvinčenta koje su shvatile da jedino zajedničkim snagama mogu uspjeti kao i toliko važnom suradnjom s privatnim sektorom – to je jedina dobitna kombinacija i jedino tako se može kvalitetno razvijati turistička destinacija.

Da zaključim, sinergijom do kvalitetnog sadržaja je jedina dobitna formula.

Povezana vijest:

ISTRA OUTDOOR EXPERIENCE PRIMJER KAKO SE STRATEŠKI RAZVIJA TURIZAM. MAGIČNA RIJEČ JE SINERGIJA

SAZNAJTE ZAŠTO JE ISTRIA WINE&WALK JEDNA OD NAJBOLJIH TURISTIČKIH PRIČA U HRVATSKOJ

Vijesti: