Sinergijom javnog i privatnog sektora u Pazinu ujedinjeni u stvaranju nove turističke ponude

U Pazinu su se okupili svi zainteresirani dionici s područja Grada Pazina i užeg dijela TZ Središnje Istre kako bi zajedničkim snagama odredili ono što Pazin čini jedinstvenim. O...

U Pazinu su se okupili svi zainteresirani dionici s područja Grada Pazina i užeg dijela TZ Središnje Istre kako bi zajedničkim snagama odredili ono što Pazin čini jedinstvenim. O držane su radionice s ciljem osmišljavanja četverodnevnog turističkog itinerara, a upravo je to sljedeći korak u realizaciji projekta I-Archeo.S.

Naime, u siječnju ove godine započeo je europski projekt I-Archeo.S. vrijedan 1.176.243 eura koji uključuje šest partnera, regiju Abruzzo, Teatro Marche iz Ancone i Teatro Pubblico Pugliese iz Italije te Grad Pazin, Pučko otvoreno učilište Poreč te Grad Crikvenicu iz Hrvatske. Svih šest partnera obvezalo se do lipnja 2019. godine, do kada se provodi projekt, raditi na valorizaciji prirodne i kulturne baštine te održivom gospodarskom razvoju s ciljem stvaranja konkretnog, inovativnog i trajnog turističkog proizvoda, a sve to izvan okvira turističke sezone.

Radionicama su pristupili svi zainteresirani dionici s područja grada Pazina iz različitih kulturno – turističkih sektora, kako javnih tako i privatnih, a koji su je prijavili na Javni poziv. Radionice su, tijekom dva dana trajanja, imale za cilj upoznati dionike s projektom I-Archeo.S te započeti osmišljavanje četverodnevnog tematskog itinerara kao i formiranje javno-privatnog klastera.

Prisutnima su na početku predstavljene strateške smjernice razvoja turizma Središnje Istre te analiza teritorija: posebnosti teritorija, benchmarking i postojeće ponude. Prvi se dan, uz predstavljanje ponude dionika, raspravljalo o brojnim, ali još uvijek nedovoljno prepoznatim pazinskim prednostima te kako ih što bolje iskoristiti. Drugi je dan za sudionike radionica uključivao i zadaću da osmisle nekoliko tema za turistički itinerar što se potom i analiziralo. Na formiranju klastera te na osmišljavanju tematskog itinerara radit će se do iduće radionice koja će se održati u srpnju i tijekom koje će biti potpisani i ugovori o suradnji.

Novi turistički proizvod bit će predstavljen tour operaterima u veljači 2019. godine kako bi se upoznali s njihovim sadržajem kao i s mobilnom aplikacijom koja će se realizirati u sklopu projekta a koja će služiti kao jedan vid promocije pazinskog turizma i novog itinerara. Na sljedećoj radionici, koja će se održat od 9. do 11. srpnja, dionici će definirati konačni tematski turistički itinerar. Svi zainteresirani za sudjelovanje još se uvijek mogu uključiti odazivom na poziv koji će biti objavljen na internetskim stranicama Grada Pazina.

Uključite se, jer jedino sinergijom javnog i privatnog sektora možemo postići uspjeh, a tog su dobro svjesni upravo u Istri.

Vijesti: