Sinergijom Specijalne bolnica Akromion i Lječilište Bizovačke toplice do dodane vrijednosti i podizanja zdravstvenog turizma na viši nivo

Lječilište Bizovačke toplice i Specijalna bolnica Akromion objedinjavanjem usluga te odličnom sinergijom stvaraju dodanu vrijednost i podižu standard liječenja pacijenata. Otvaranjem ortopedske ambulante u Bizovcu u rujnu ove godine,...

Lječilište Bizovačke toplice i Specijalna bolnica Akromion objedinjavanjem usluga te odličnom sinergijom stvaraju dodanu vrijednost i podižu standard liječenja pacijenata.

Otvaranjem ortopedske ambulante u Bizovcu u rujnu ove godine, Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion započela je službeno suradnju s Lječilištem Bizovačke toplice. Tako će svi pacijenti kojima je potreban operativni zahvat, svoj proces ozdravljenja, nakon operacije u Specijalnoj bolnici Akromion –  nastaviti na rehabilitaciji u Lječilištu Bizovačke toplice, središtu kontinentalnog i zdravstvenog turizma istočne Hrvatske. 

Suradnju sa Specijalnom bolnicom Akromion pripremamo već neko vrijeme i izrazito smo zadovoljni što možemo reći da smo pazili na svaki detalj, te smo zajednički spremni ponuditi zdravstvene usluge našim pacijentima na potpuno novom nivou, istaknula je Sandra Mihaljević, ravnateljica Lječilišta Bizovačke toplice te dodala: “Kombiniranjem usluga Lječilišta kroz rehabilitaciju i fizikalnu terapiju, liječenja oboljenja i ozljeda mišićno-koštanoga sustava, ortopedskih i posttraumatskih stanja, reumatskih bolesti, rehabilitaciju sportskih ozljeda i specijalističkih usluga ortopeda bolnice Akromion za naše pacijente –  zaokružili smo proces koji oni prolaze. Maksimalno im time olakšavamo oporavak kroz dostupnost vrhunskih stručnjaka naših bolnica tijekom cijelog liječenja, gdje za njih osiguravamo rehabilitaciju u najmodernijem bolničkom objektu, a stručnjake dovodimo k pacijentima.

Sve pacijente na rehabilitaciji očekuju tri liječnika specijalista fizijatrije i vrhunski obrazovantim terapeuta: njih dvadest i troje. S obzirom na njihov broj i na uvjete koje pacijenti imaju u novoj zgradi lječilišta, koja je trenutno najmoderniji objekt bolničkog smještaja u Hrvatskoj, svakom je pacijentu omogućen individualan i integriran pristup. 

Foto: Akromion

Između ostalog, za pacijente Lječilišta osmišljen je, prvi put u Hrvatskoj i program preoperativne rehabilitacije kojim ih se priprema na što bržu i na što kvalitetniju rehabilitaciju nakon operativnih zahvata. Stručnjaci Specijalne bolnice Akromion pružaju gotovo sve medicinske usluge s područja ortopedije i traumatologije.  Artroskopski zahvati na ramenu, koljenu, kuku i gležnju te na laktu i šaci, ugradnja umjetnih zglobova kuka ili koljena, medicinski su zahvati koji su standard u Specijalnoj bolnici Akromion.  „Ovom za nas značajnom suradnjom, pacijentima ćemo osigurati kompletnu medicinsku uslugu, od pregleda, pripreme za operaciju i same operacije, do rehabilitacije i uz nadzor fizioterapeuta i ortopeda. Cilj nam je objedinjavanjem timova stručnjaka Lječilišta Bizovačke toplice i Akromiona, na vrlo visokoj razini i u punom komforu, pacijentima pružiti najkvalitetniju medicinsku uslugu.“ ističe prof.dr.sc. Nikola Čičak, spec.ortoped, ravnatelj Specijalne bolnice Akromion. 

Suradnjom srodnih subjekata stvara se dodana vrijednost poslovanju, ali se primarno podiže kvaliteta liječenja i dostupnost vrhunske medicinske usluge pacijentima iz zemlje i inozemstva. Sinergija je ključna, nema konkurencije, ionako smo premali, a tržište i potencijal je ogroman, kako u svemu tako i u razvoju zdravstvenog turizma. Zajedničkim snagama dobivamo širinu i kvalitetu usluga, te jedino kvalitetno i dugoročno možemo razvijati turističke proizvode ako svi funkcioniraju i razvijaju se.

Ova suradnja je odličan primjer kako su se dvije specijalizirane zdravstvene ustanove nadopunile i tako proširile svoje usluge. Sada se cijeloj priči trebaju uključiti i drugi subjekti, kako bi zaokružili cijelu priču. Prvenstveno odličan klaster zdravstvenog turizma – Pannonian Health.

POVEZANA VIJEST: U Osijeku predstavljen Klaster zdravstvenog turizma – Pannonian Health

Vijesti: