Slavonija povezana direktnom autobusnom linijom s Mađarskom, Češkom , Slovačkom i Austrijom

Od 22. ožujka, Slavonija i Baranja bit će povezane s 4 nove europske države (Mađarska, Austrija, Češka i Slovačka) te 8 novih destinacija. Slavonija je tako postala značajan dio...

Od 22. ožujka, Slavonija i Baranja bit će povezane s 4 nove europske države (Mađarska, Austrija, Češka i Slovačka) te 8 novih destinacija. Slavonija je tako postala značajan dio FlixBus zelene mreže iz koje se sada može direktno putovati u 7 država i 20 destinacija direktno.

Rezultat je to nakon nešto manje od dvije godine, kada je FlixBus prvi puta povezao Slavoniju i Baranju u svoju mrežu ˝Slavonija kao izuzetno važna raskrsnica puteva Istočne Europe, prilično je loše ili nikako bila povezana sa susjednim državama. Smatramo da ova regija ima izrazit turistički potencijal, a i Osijek je poznat kao studentski grad, grad mladih koji su željni povoljnih putovanja i istraživanja. Budimpešta, Beč, Prag, Bratislava, atraktivni su gradovi koje mladi žele posjetiti.˝ izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE regiju.

Konferenciji za medije prisustvovali su predstavnici Grada Osijeka, pročelnik za komunalno gospodarstvo gospodin Siniša Gregoran, predstavnica Županije Osječko-Baranjske, pročelnica za gospodarstvo, gospođa Ivana Katavić-Milardović, Generalni konzul Mađarske, gospodin Antonio De Blasio, direktor Divizije mreža Hrvatske Pošte, gospodin Mario Bebić te voditeljica marketing GPP-a, gospođa Sanja Mršo. Jednoglasno je izraženo zadovoljstvo i podrška te želja za daljnjim povezivanjem i drugih gradova od značaja za ovu regiju kako u turističkom smislu tako i u smislu mobilnosti lokalnog stanovništva.

FlixBus povezuje Slavoniju i čini je dostupnom milijunima putnika diljem Europe te ovim povezivanjem potiče i turistički potencijal Slavonije i Baranje. Značajno činjenica je i kako je Osijek sada povezan i sa dvije europske zračne luke: Budimpešta i Beč.

Integrirani prijevoz u vidu globalnog i lokalnog prijevoza u destinaciji, prepoznali su i u javnom gradskom prijevozu putnika, odnosno iz GPP tvrtke iz Osijeka s kojom je započela suradnja u prodaji karata, a nastavit će se u daljnjoj integraciji i povezivanju prijevoza putnika na duljim relacijama s onima u samoj destinaciji.

Direktno povezivanje sa zračnim lukama u Budimpešti i Beču, omogućit će i daljnju povezanost ne samo prema Europi, već i prema ostatku svijeta.  ˝U Hrvatskoj imamo puno mladih i aktivnih ljudi željnih putovanja i iskustva, a upravo njima je potrebno jednostavno i brzo nalaženje načina putovanja do željene destinacije, brza kupovina karte i jednostavno putovanje koje će im ponuditi sve što im treba i na samom putovanju – besplatan Internet, utičnicu, udobnost i sigurnost.˝ izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju te dodala kako prema FlixBus statistici, autobusom najviše putuju oni između 18 i 35 godina. ˝Danas ova dobna skupina putnika rijetko više želi ili ima vremena stajati u redu na blagajni.˝ dodala je Milanović.

Povezana vijest: U OSIJEKU PREDSTAVLJENE TURISTIČKE RIKŠE – RIKŠA TOUR OSIJEK

Vijesti: