Splitsko-dalmatinska županija objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podizanje kvalitete turističke ponude u obiteljskom smještaju

Podizanje kvalitete turističke ponude na području SDŽ

Splitsko-dalmatinska županija objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa podizanja kvalitete turističke ponude na području Splitsko – dalmatinske županije za 2018. godinu. Jednostavan odgovor na pitanje kako utjecati na povećanje kvalitete smještaja i ponude u turizmu. Upravo su turističke destinacije glavni generator razvoja,  a ne MINT ili HTZ.

Naime, cilj Javnog poziva je podizanje kvalitete postojećih Objekata u domaćinstvu na području Splitsko-dalmatinske županije kroz Mjeru I. te poticanje kategoriziranja većeg broja novih Objekata u domaćinstvu, kategorije „Kuća za odmor” na području zaleđa Splitsko-dalmatinske županije kroz Mjeru II.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava iz Proračuna Splitsko – dalmatinske županije namijenjenih financiranju aktivnosti i projekata koji imaju utjecaj na povećanje broja smještajnih kapaciteta te podizanje kvalitete postojeće turističke ponude na području Splitsko-dalmatinske županije kroz:

Mjeru I. – povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, razvoj posebnih oblika turizma kroz sufinanciranje postojećih, registriranih smještajnih objekata u domaćinstvu. Maksimalni iznos potpore za Mjeri I. je do 30.000,00 kn, a maksimalno 50% ukupne vrijednosti projekta.

Mjeru II. – povećanje broja registriranih smještajnih objekata u domaćinstvu, vrsta objekta – Kuća za odmor, na području zaleđa Splitsko-dalmatinske županije. Maksimalni iznos potpore za Mjeri II. je do 75.000,00 kn, a maksimalno 75% ukupne vrijednosti projekta.

Javni poziv će biti otvoren 30 dana od dana objave u dnevnom tisku i mrežnoj stranici Županije zaključno s datumom 26.03.2018. Više detalja o uvjetima i načinu prijave pogledajte u prilogu.

PRILOG: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa podizanja kvalitete turističke ponude na području Splitsko – dalmatinske županije za 2018. godinu.

Vijesti: