Spoj javnog i privatnog u svrhu promocije Ližnjana, Vodnjana i Žminja

Foto: TZ Žminj

Turističke zajednice Grada Vodnjana, Općine Ližnjan i Žminja kreću u zajedničku promidžbu razgleda svojih mjesta i njihovih prirodnih, povijesnih i gastronomskih posebnosti.

Iako dvije pripadaju jugu, a jedna gravitira unutrašnjosti poluotoka, ove su turističke zajednice prepoznale dobrobiti pa i ekonomičnost zajedničkog nastupa na tržištu i predstavljanja domaćim i stranim gostima. Rezultat takvog načina razmišljanja, a kao prva aktivnost je zajednički promotivni letak koji promovira sve tri turističke destinacije kao i besplatno razgledavanje grada s stučnim licenciranim vodičiem.

Ove turističke zajednice, osim povijesnih i kulturnih znamenitosti, zajednički promoviraju i privatni sektor, odnosno ugostiteljske objekte, iznajmljivače bicikala, tenis klub, OPG-ove, trgovine, mljekaru, špilju, proizvođače vina i maslinovog ulja. Tako će svi posjetitelji će uz predoćenje promotivnog letka ostvariti razne popuste kod lokalnih partnera.Popis svih partnera i sve informacije o zajedničkoj suradnji Ližnjana, Vodnjana i Žminja, osim na zajedničkom letku u svakoj od turističkih zajednica, pronaći možete i na njihovim društvenim mrežama.

Takav se oblik sinergije javnog i privatnog sektora, navode iz TZ- a Ližnjana, Vodnjana i Žminja, pokazao punim pogotkom kad je riječ o promociji destinacije i njezinih specifičnosti. Glas se o nekom kraju na taj način dalje čuje, što je i smisao turističke promidžbe.

Logično, prirodno i efikasno, te se iskreno nadam kako je ovo samo početak zajedničke promocije, suradnje i budućih novih projekata. Jer čak niti veliki gradovi ili turističke destinacije nemaju toliko sadržaja da zadrže goste više od dva-tri dana, ne računajući kupanje, a kamoli manje destinacije u unutrašnjosti.

Ovako, osim što su zajedno jači u svakom pogledu, imaju puno više sadržaja i priča za ponuditi gostima, što će rezultirati među ostalim dužim boravkom i povećanjem turističke potrošnje.

PRILOG: Promotivni letak Žminj, Vodnjan i Ližnjan

POVEZANA VIJEST:

Zajedničkom suradnjom triju javnih ustanova iz Karlovačke županije do novog odličnog turističkog proizvoda

 

 

Vijesti: