Sportski turizam na Lošinju: NK Osijek pripreme odrađuje na Malom Lošinju

Prvi korak je uvijek najteži, no isto tako i najvažniji. Drugoplasirana momčad Prve hrvatske nogometne lige, nogometaši NK Osijeka, nalaze se u Malom Lošinju na pripremama za proljetnu sezonu....

Prvi korak je uvijek najteži, no isto tako i najvažniji.

Drugoplasirana momčad Prve hrvatske nogometne lige, nogometaši NK Osijeka, nalaze se u Malom Lošinju na pripremama za proljetnu sezonu.

NK Osijek izabrao je Lošinj zbog povoljne klime i terena koji zadovoljava njihove potrebe. Osim spomenutog, pohvalili su i smještaj – lošinjski hotel Auroru kojem bi, kako kažu, i najizbirljiviji gosti teško pronašli primjedbu.

Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić zahvalila se klubu na odabiru Malog Lošinja za destinaciju priprema, te ujedno najavila veća ulaganja u sportsku infrastrukturu. 

Destinacija smo koja je prošlu godinu završila rekordnim rezultatima, na Lošinju je ostvareno 3% više dolazaka (307.283) i 2% noćenja (2.372.329) čime smo se  ponovno svrstali u vodeće hrvatske destinacije s najviše ostvarenih noćenja. Dodatnim ulaganjima u razvoj sportske infrastrukture i novim sportskim terenima, bit ćemo korak bliže cjelogodišnjem turizmu.” ističe Kučić.

NK Osijek, nažalost jedan od rijetkih hrvatskih klubova koji pripreme za sezonu obavljaju u Hrvatskoj, a nakon Lošinja, sele u Rovinj gdje će igrati protiv slovenske Gorice, mađarskog drugoligaša Duna Aszfalta i nogometnog kluba Domžale, momčadi iz gornjeg doma Slovenske lige. 

Potencijal sportskog turizma u Hrvatskoj, pogotovo na Jadranu, je ogroman i stoji godinama, no na nama je da te potencijale pretvorimo u resurse.

No, nije sve u nogometu, dapače, veći je potencijal u “malim” sportovima. Kao najbolji svježi primjer je 28. međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia, koji se ovog vikenda održava u Samoboru. Tako će ovog vikenda Samobor ugostiti natjecatelje iz 23 države ili oko 1700 natjecatelja. Kada tome dodamo još trenere, popratno osoblje, navijače i roditelje pričamo o više od 2.000 gostiju.

Da, 1.700 natjecatelja ili noćenja. Pametnom sve jasno.

Naslovna fotografija: NK Osijek

POVEZANE VIJESTI:

HOĆEMO LI NAPOKON SPORTSKI TURIZAM OD POTENCIJALA PRETVORITI U RESURS?

SAZNAJTE KAKO SE RAZVIJA SPORTSKI TURIZAM U MEĐIMURJU, A NE RADI SE O NOGOMETU

GLASNO RAZMIŠLJANJE: SPORTSKI TURIZAM U HRVATSKOJ – IMA SLIKE, ALI NEMA TONA.


Vijesti: