Sutra počinje 4. Forum obiteljskog smještaja – objavljen program

4. Forum obiteljskog smještaja (FOS) održat će se 2.-3.2.2018. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma u organizaciji HGK. Radi se o najvećem godišnjem okupljanju obiteljskog turizma čiji je cilj edukacija,...

4. Forum obiteljskog smještaja (FOS) održat će se 2.-3.2.2018. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma u organizaciji HGK.

Radi se o najvećem godišnjem okupljanju obiteljskog turizma čiji je cilj edukacija, predstavljanje novosti u zakonodavstvu i umrežavanje sudionika s izlagačima proizvoda i usluga relevantnih za obiteljski smještaj, kojeg organizira Hrvatska gospodarska komora i Zajednica obiteljskog turizma pri HGK. „Činjenice da obiteljski smještaj čini više od 50% ukupnog turističkog tržišta i da od njega živi 350.000 ljudi dovoljno govore koliko je ovo tržište važno za demografski razvoj Hrvatske te zbog čega se njime trebamo sustavno baviti. Mnogi su tu prepoznali priliku za ostanak u svojoj zemlji i rad u svojoj nekretnini“ rekla je predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri HGK Danijela Čavlović.

Jedna od tema ovogodišnjeg izdanja bit će i kategorizacija smještaja, ali i potencijalni utjecaj donošenja novog poreza na nekretnine na pružatelje obiteljskog smještaja. Govorit će se i o digitalnoj revoluciji, upravljanju cijenama, važnosti brendiranja i nišnom marketingu. Predstavnik Europskog udruženja obiteljskog smještaja (EHHA) Carlos Villaro Lassen, kojem se Zajednica obiteljskog turizma pri HGK pridružila u ožujku prošle godine, pokazat će europske prakse i očekivanja u uređenju tržišta kolaborativne ekonomije.

Ovo najveće godišnje okupljanje pružatelja smještaja organizirano je s ciljem edukacije o najvažnijim pitanjima u poreznoj politici, zakonskim promjenama, marketinškim  kretanjima i digitalnoj revoluciji te važnosti podizanja kvalitete ponude na ovom najbrže rastućem turističkom tržištu. Na Forumu će se dodijeliti i priznanja Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku za najbolje objekte u obiteljskom smještaju, kao i nagrade za najbolje europske kuće za odmor. Forum je besplatan za sve sudionike. Osigurane su povoljne cijene smještaja za posjetioce izvan Zagreba, a prijevoz osiguravaju regionalne turističke zajednice. Više informacija o Forumu i programu dostupno je na službenim stranicama fos.hgk.hr.

PROGRAM 4. FORUM OBITELJSKG SMJEŠTAJA

PETAK 02.02.2018

SUBOTA 03.02.2018.

Organizator Hrvatska gospodarska komora zadržava pravo izmjene programa

Vijesti: