Sutra predstavljanje jedinstvene kreditne linije Ministarstva turizma namijene privatnim iznajmljivačima u turizmu

Ministarstvo turizma sutra ( 27.03 ) će predstavit jedinstvenu kreditnu liniju namijenjenu privatnim iznajmljivačima u turizmu. Naime, riječ je o dugo najaveljnom Programu mikrokreditiranja privatnih iznajmljivača sa povoljnim kreditnim...

Ministarstvo turizma sutra ( 27.03 ) će predstavit jedinstvenu kreditnu liniju namijenjenu privatnim iznajmljivačima u turizmu.

Naime, riječ je o dugo najaveljnom Programu mikrokreditiranja privatnih iznajmljivača sa povoljnim kreditnim sredstvima i subvencijom kamate u cilju povećanja kvalitete i dodatne ponude objekata u domaćinstvu.

Uz ministra turizma RH Garija Cappellija, potpisivanju sporazuma prisustvovat će predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Tamara Perko te predstavnici prvih poslovnih banaka uključenih u projekt.

Trenutno je u Hrvatskoj registrirano više od 103 tisuće objekata privatnog i obiteljskog smještaja što stavlja kategoriju obiteljskog smještaja i privatnih iznajmljivača u najveći smještajni udio u hrvatskom turizmu te povlači zaključak kako iznajmljivači imaju značajnu ulogu daljnjeg profiliranja Hrvatske kao destinacije kvalitete i autentičnog doživljaja. 

Upravo stoga, iz Ministarstva turizma ističu kako stavljaju veliku pozornost na ovu kategoriju smještaja te je želja da obiteljski smještaj bude još kvalitetniji, međunarodno prepoznatljiv i poželjan turistički proizvod koji je namijenjen ciljanim tržišnim nišama tokom cijele godine.

Kako je već prije najavljeno iz Ministartva turizma, biti će dostupna jedna kreditna linija fizičkim osobama – iznajmljivačima koji imaju rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu koje se odnosi na smještaj u sobi, apartmanu, kući za odmor, kampu ili kamp odmorištu. 

Najniži iznos kredita biti će 20.000 kuna, a najviši 375.000 kuna s kamatnom stopom od 2,70% za kredite u kunama i 2,00% kamate za kredite u eurima, a sve uz rok otplate od 10 godina s počekom od godinu dana.

Više detalja i točne uvjete programa mikrokreditiranja privatnih iznajmljivača saznat ćemo sutra.

 

Vijesti: