Svjetska turistička organizacija objavila priručnik Savjeti za odgovornog putnika

U povodu obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj, Svjetska turistička organizacija (UNWTO) pripremila je kratki priručnik Savjeti za odgovornog putnika. Priručnik je napravljen na osnovi Globalnog etičkog kodeksa za...

U povodu obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj, Svjetska turistička organizacija (UNWTO) pripremila je kratki priručnik Savjeti za odgovornog putnika. Priručnik je napravljen na osnovi Globalnog etičkog kodeksa za turizam Svjetske turističke organizacije koji je osnovni okvir za odgovorni i održivi turizam, a sastoji se od niza načela kojima je cilj da budu vodič glavnim sudionicima u razvoju turizma.

Priručnik Savjeti za odgovornog putnika pronađite u prilogu : Savjeti za odgovornog putnika

Ako strateški ne razvijamo turističke destinacije, možemo samo kratkoročno profitirati, a dugoročno uništiti destinaciju. Danas “jedna” kuna manje, sutra “pet” kuna više. Pogledajte video o odličnom dokumentarcu o utjecaju masivnog turizma, backpackera tj. trčanjem samo za novcem ne razmišljajući što i kako sutra- Grigo trails.

Nisu krivi turisti što goli hodaju po Hvaru niti što su cijelu noć pijani i bučni u Novalji, krivi smo mi jer smo im to dopustili. Zašto to ne rade u Londonu? Zato jer ne smiju i postoje pravila ponašanja.

Vijesti: