Sweetmas – nova slatka turistička priča u Zagrebu

Turistička zajednica grada Zagreba i ovog je Adventa odlučila dopuniti mobilnu aplikacijeu Zagreb Be There koja služi turistima i građanima Zagreba poput lokalnog insajdera te tako pomoću pametnog telefona...

Turistička zajednica grada Zagreba i ovog je Adventa odlučila dopuniti mobilnu aplikacijeu Zagreb Be There koja služi turistima i građanima Zagreba poput lokalnog insajdera te tako pomoću pametnog telefona otkrivati i ona manje “turistička” mjesta u gradu, s novom pričom i to slatkom pričom.

Naime, nakon nedavno predstavljene tri nove rute namijenjene posjetiteljima grada: Veliki Hrvati, Ulična umjetnost s najzanimljivijim zagrebačkim muralima te pivsku rutu Craft, TZG Zagreba je u suradnji s poznatom slastičarkom Petrom Jelenić osmislila novu rutu mobilne aplikacije Zagreb Be There – Sweetmas.

Sweetmas ruta sadrži lokacije na kojima se može pojesti nešto slatko, a turistima otkriva mjesta gdje mogu pojesti i one “tradicionalne” kolače, ali i mjesta s modernijim i inovativnijim slasticama. Prema preporuci Petre Jelenić u ruti je izdvojeno sedam slatkih lokacija: slastičarnice Cukeraj, Orijent, Time, Medenko (Cafe u dvorištu), 041, lokal Vis à Vis by Vincek i pekarnica Korica.

“Cukeraj nudi spoj domaćih i rustikalnih kolača, a tamo sam pojela jednu od najukusnijih torti od lješnjaka», kaže Petra Jelenić i dodaje: «Kod Orijenta se divim njihovoj tradiciji, inovativnosti i ustrajnosti, kao jednoj od najstarijih slastičarnica u Zagrebu. Time slastičarnica je hi-tech i nudi mala remek-djela. Ovisna sam Duploj čokoladi i sladoledu od cvijeta Lipe i tostiranim sjemenkama suncokreta u Medenku. U slastičarnici 041 nikad ne znam koji ću sladoled prvi uzeti, ali najčešće završim na malini. Vis à Vis by Vincek jedini je lokal koji nudi slastice prilagođene ljudima na posebnim režimima prehrane, a Korica je pekarnica koja radi kruh samo s izvornim namirnicama i na tradicionalan način” ističe majstorica slastičarstva Petra Jelenić. Pored Sweetmas rute tu je i osvježena tradicionalna ruta Advent Zagreb. U njoj su ove godine, uz uobičajeni Zrinjevac, Fuliranje, Ledeni park i Štros, još i Tunel Grič te Gornji grad.

Aplikacija funkcionira na principu igre pa posjetitelji koji obiđu cijelu rutu i prijave se na svakoj lokaciji uz hashtag #BeThereZagreb, te osvajaju nagrade. Besplatna je i dostupna na Android i iPhone uređajima, a može se preuzeti i s mikrostranice betherezagreb.com.

Povezana vijest: SPOJ JAVNOG I PRIVATNOG JE NAJBOLJE ŠTO SE MOGLO DOGODITI ZAGREBU


Vijesti: