Thai AirAsia X dolazi sljedeće godine u Hrvatsku?

Tajlandski niskobudžetni avioprijevoznik AirAsia X, u sklopu širenja svoje flote i mreže prema Europi, razmatra lansiranje letova u Hrvatsku iduće godine. Uvođenje letova u Hrvatsku ovisit će o reviziji...

Tajlandski niskobudžetni avioprijevoznik AirAsia X, u sklopu širenja svoje flote i mreže prema Europi, razmatra lansiranje letova u Hrvatsku iduće godine.

Uvođenje letova u Hrvatsku ovisit će o reviziji Tajne agencije za civilno zrakoplovstvo (ICAO) u rujnu ove godine. Trenutno, brojne zemlje zabranile su tajlandske prijevoznike zbog sigurnosnih problema. Međutim, nakon što je odobren od ICAO-a, kao i Europske agencije za zrakoplovnu sigurnost, Thai AirAsia X planira uvesti redovne usluge iz svoje baze u srednjoj zračnoj luci u Bangkoku, Don Mueang, u istočnu Europu dodavanjem tri do četiri zrakoplova Airbus A330-300, prenosi portal ExYu Aviation,

Predsjednik Uprave tajlandske AirAsia X, Tassapon Bijleveld, nije odredio koja odredišta planira plasirati u narednom razdoblju, ali navodi Hrvatsku, Češku, Austriju, Mađarsku i Poljsku kao mogućnosti. Opisao je istočnu Europu kao manje konkurentnu s visokim tržišnim potencijalom. “Ne gledamo u velike europske gradove poput Londona, Frankfurta, Amsterdama ili Pariza, koji su vrlo konkurentni s malom šansom za zarađivanjem. Realno, ukrcavanje na letove u istočnoj Europi trebalo bi biti za šest mjeseci, što znači da bi usluge mogle započeti u drugoj polovici 2018 “, rekao je Bijleveld za” Bangkok Post “.

AirAsia X trenutno povezuje 23 destinacije diljem Azije (Tokio, Osaka, Sapporo, Seoul, Busan, Taipei, Xian, Peking, Hangzhou, Chengdu, Šangaj, Chongqing, New Delhi i Kathmandu), Australija (Sydney, Melbourne, Perth i Gold Coast) , Aucklandu, Bliskom Istoku (Jeddah, Teheran i Muscat) i Africi (Mauricijus).

Uniline, nakon Shanghaia, otvorio ured u Seulu

Šireći sustavno i dugoročno svoja inotržišta u Aziji, Uniline, hrvatski najveći touroperator, otvorio je, poslije Shanghaia, svoj ured i u Seulu u Južnoj Koreji.

Novi ured kompanije Uniline smješten je u rezidencijalnom dijelu Seula, udaljen oko kilometer i pol od Ministarstva vanjskih poslova Republike Koreje te oko dva kilometra od Dinastijske palače. “Unilineov cilj je da u dugoročnom razdoblju svaki deseti Koreanac doživi i upozna ljepote Hrvatske, ali i jugo-istočne Europe.” istaknuo je Robert Sedlar, izvršni direktor prodaje turističke kompanije Uniline.  Kako bi se ostvarili ti ciljevi iz kompanije najavljuju brojne marketinške i prodajne aktivnosti na korejskom tržištu, a u tu svrhu vode se pregovori oko otvaranja avionske charter linije između Seula i Dubrovnika.

Prema zadnjem popisu stanovništva Južna Koreja ima preko 51 milijun stanovnika, a u 2016. godini u Hrvatskoj je ostvareno oko 380 tisuća dolazaka i 450 tisuća noćenja korejskih gostiju što je za 10% više u odnosu na 2015. godinu, odnosno u posljednjih 6 do 7 godina povećalo se za čak 30 puta.  Ljestvica i cilj su visoko postavljeni, no sreća prati hrabre i uporne vizionare, tako da svakako treba pohvaliti Uniline-ove napore i proaktivnost na razvoju novih tržišta, pa tako i veliko tržište kao što je Južne Koreje.

Vijesti: