Turizam zaslužan za povećanje potrošnje hrane i pića: U Istri 5 puta, a u Medulinu, Baškoj Vodi i Ninu čak 12 puta više nego van sezone

Naglašena prostorno-vremenska koncentracija turističke sezone bitna je za procjenu potencijala potrošnje u maloprodaji i u ugostiteljstvu, temeljem...

Autor:  Goran Rihelj

13. kolovoza 2018.
Naglašena prostorno-vremenska koncentracija turističke sezone bitna je za procjenu potencijala potrošnje u maloprodaji i u ugostiteljstvu, temeljem porasta brojastanovnika na nekom prostoru (županiji/gradu/općini) uslijed dolaska i noćenja domaćih istranih turista. Naime, značajan dio izdataka za osobnu potrošnju u Hrvatskoj odvaja se za hranu i piće (gotovo 33%), a prosječan dnevni izdatak odr...
Već imate korisnički račun? Prijavi se
Premium

Autor:  Goran Rihelj

13. kolovoza 2018.