TZ Zadarske županije poziva domaćine u klub kvalitete obiteljskog smještaja ” Welcome”

Zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Zadarske županije te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje te produženje...

Zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Zadarske županije te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje te produženje glavne sezone, Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica od 2015. godine provodi projekt Označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju pod marketinškim imenom „Welcome“.

Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja, o nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju.

Tako je TZ Zadarske županije objavila 3. krug poziva za kandidiranje u klub kvalitete u obiteljskog smještaja “Welcome” te pozivaju sve domaćine u obiteljskom smještaju, koji ispunjavaju kriterije propisane Pravilnikom, da se prijave s propisanom dokumentacijom do 8. ožujka 2017.g. u svoju lokalnu turističku zajednicu i postanu članovi kluba kvalitete „Welcome“ te time ostvare dodatnu promidžbu putem kanala Turističke zajednice Zadarske županije poput službenih internetskih stranica, tiskanih materijala te distribucije putem turističkih sajmova ili prezentacija.

Podbrendovi City, Rural, Family i Bike

Pozivamo nove i postojeće članove kluba Welcome da obrate pozornost na posebne uvjete za ulazak u podbrendove: City, Rural, Family i Bike ističu iz TZ Zadarske županije te dodaju: “Tržišni potencijal specijaliziranih smještajnih kapaciteta u svijetu vrlo je ozbiljan, a potražnja iz godine u godinu raste. Ovakva ponuda do sada nije posebno isticana, a gosti oskudijevaju informacijama gdje pronaći ove segmente ponude s dodanom vrijednošću, a upravo pružanje takvih informacija i jest cilj projekta „Welcome“” ističu iz TZ Zadarske županije. Inče, nakon dva uspješno provedena Javna poziva u projekt “Welcome” priključilo se 120 smještajnih jedinica koje s ponosom imaju istaknutu tablu „Welcome“.

U Zadarskoj županiji je tijekom 2016. godine ostvareno ukupno 1.624.401 dolazaka i skoro 12 milijuna noćenja, točnije 11.567.486. Od ukupnog broja dolazaka u obiteljskom smještaju ostvareno je 683.955 dolazaka ( 42 % )  i 4.832.042 noćenja što predstavlja ( 41 % ).

Sve informacije dostupne su na web stranici www.zadar.hr/hr/info/poslovne-informacije

 

 

Vijesti: