U dane vikenda uvedeno smanjenje cijena trajektnih karata za 20%

Odlična vijest za sve otočane, stiže nam iz Agencije za obalni linijski prijevoz i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Naime, s ciljem poticanja povećanja prometa putnika i određenih kategorija...

Odlična vijest za sve otočane, stiže nam iz Agencije za obalni linijski prijevoz i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Naime, s ciljem poticanja povećanja prometa putnika i određenih kategorija osobnih vozila na otoke u izvansezonskom razdoblju, Agencija za obalni linijski prijevoz u dogovoru s Ministarstvom  mora, prometa i infrastrukture, pripremila je pilot projekt smanjenja cijene trajektnih karata u iznosu od 20 posto od izvansezonske cijene karata u dane vikenda, odnosno od petka do nedjelje.

Mjera će se provoditi u razdoblju od 19. siječnja do 18. ožujka 2018., a preporuku Upravnog vijeća Agencije prihvatili su Rapska plovidba i Jadrolinija pa će na trajektnim linijama koje održavaju ti brodari, 20 posto manju cijenu plaćati:

– osobe
– djeca od 3 do 12 godina
– osobni automobil (do 9 sjedala) do 5,00 m dužine i/ili 2,00 m visine
– osobni automobil (do 9 sjedala) preko 5,00 m dužine i/ili 2,00 m visine
– motocikl, moped
– motocikl s prikolicom, tricikl, četverocikl
– bicikl

Ovisno o učincima provedbe ove preporuke upućene brodarima, po njenom završetku, razmotrit će se mogućnost daljnje primjene, osobito uzimajući u obzir pokazatelje povećanja iskoristivosti kapaciteta brodova te financijski efekt primjene preporuke.

Povezana vijest: Prvi put brodskom linijom povezani Brač i Šolta

Vijesti: