U Samoboru postavljene interpretacijske ploče na znamenitim građevinama

U Samoboru je postavljeno 10 dvojezičnih interpretacijskih ploča na znamenitim građevinama u samom središtu grada, na Trgu kralja Tomislava. Ploče se sastoje od tekstualnog opisa znamenite građevine na koju...

U Samoboru je postavljeno 10 dvojezičnih interpretacijskih ploča na znamenitim građevinama u samom središtu grada, na Trgu kralja Tomislava.

Ploče se sastoje od tekstualnog opisa znamenite građevine na koju su postavljene, na hrvatskom i engleskom jeziku, a postavljaju se uz prethodnu suglasnost Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture, Grada Samobora i vlasnika građevina. Radi se o projektu Turističke zajednice grada Samobora, s ciljem pobližeg opisivanja turističkih lokaliteta, očuvanja kulturne baštine, te promocije i podizanja opće obrazovne i kulturne razine domaćih i stranih posjetitelja.

Često naše turističke destinacije ne ulažu u signalizaciju, pogotovo van klasičnih okvira, a koja je izrazito važna za razvoj turizma.. Pogotovo kada pričamo o stranim turistima koji dolaze u naše destinacije te se teško snalaze po gradovima jer su po prvi puta u destinacijama. Bez obzira na svu moć tehnologije koja je tu da pomogne, nekada možemo biti samo iza ugla, ali opet ne znati gdje smo i nači ono što tražimo, samo zato što nema signalizacije.

Također, signalizacija je u jednu ruku i promotivni alat jer je prisutan u prostoru te svakako podsjeća prolaznike za znametinsoti koji su u destinaciji.  Dakle, signalizacija je svakako jako važna i jedan od prvih osnovnih koraka za razvoj turističke destinacije. I da, svakako signalizcija mora biti na engleskom jeziku, čak i plakati o raznim događanjima u turističkoj destinaciji.

Vijesti: