U Slavoniju dolazi deset svjetski poznatih blogera i influencera koje će dnevno pratiti više od milijun fanova

Posebna promocija Slavonije na društvenim mrežama / Foto: TZ Vukovarsko-srijemska

Hrvatska turistička zajednica kreirala je posebni promotivni projekt „Visit Slavonia, Share Slavonia“, koji će se na društvenim mrežama provoditi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia. 

Riječ je o promociji fokusiranoj na blogove i društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter pa će tako Slavoniju, njene turističke lokalitete, običaje i delicije od 6. do 10. srpnja doživjeti poznati svjetski blogeri i influenceri s ključnih emitivnih tržišta. 

Želja nam je svijetu približiti hrvatsku kontinentalnu ponudu, posebno Slavoniju, koja ima veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma. U srcu turističke godine ciljano dovodimo svjetski poznate blogere, vlogere i influencere iz cijelog svijeta kako bi pokazali da i u ovom dijelu Hrvatske postoji itekako zanimljiv sadržaj za nezaboravni odmor pun doživljaja“, izjavio je direktor Staničić, nadodavši kako je promotivna vrijednost ovog projekta iznimno velika jer se procjenjuje da će objave iz Slavonije dnevno pratiti više od milijun fanova. U provedbi projekta sudjeluju slavonske turističke zajednice te Turistička zajednica grada Zagreba gdje su influenceri i započeli svoj boravak u Hrvatskoj.

U programu sudjeluju jedni od najpopularnijih blogera i influencera na tržištima Njemačke, Poljske, UK-a, Švedske, Belgije i Nizozemske, dok jedan od blogera dolazi čak iz dalekog Japana. Među blogerima je i Wojciech Tyluś iz Poljske, koji zajedno sa suprugom uređuje blog CroLove. Riječ je o blogu koji je u potpunosti posvećen Hrvatskoj te koji na tjednoj bazi ostvaruje više od 150.000 posjeta. Autori bloga imaju i velik broj fanova na društvenim mrežama gdje promoviraju ono najbolje od Hrvatske koju smatraju svojim drugim domom, a možda i budućom stalnom adresom.

Iz Njemačke je stigla poznata i na društvenim mrežama vrlo popularna Jessica Henze čije objave ostvaruju više od 250.000 pregleda na tjednoj bazi, a na Instagramu ju prati gotovo 140.000 fanova. Dodatnoj promociji Hrvatske i Slavonije u dalekom Japanu pridonijeti će bloger Yuya Matsuo, koji je nekoliko puta već boravio u Hrvatskoj i u koju se rado vraća jer smatra da je riječ o destinaciji u kojoj uvijek otkrije nešto novo. Yuya ima velik broj pratitelja na društvenim mrežama Instagram, Twitter i Facebook, a ujedno se bavi i fotografijom.

Program putovanja započinje danas u Zagrebu gdje će se blogeri, uz pratnju vodiča, upoznati s poviješću i znamenitostima glavnog grada Hrvatske, a tijekom dana će obići i ostale atrakcije poput Muzeja prekinutih veza, parkova Zrinjevac i Maksimir te manifestacije Ljeto na Štrosu. Četverodnevni boravak u Slavoniji započinje sutra u Osijeku gdje program uključuje razgledavanje znamenitosti grada uz šetnju pješačkim mostom, znanom i po imenu Most mladosti, posjet Tvrđi, kušanje vrhunskih vina, ali i piva iz prve hrvatske tvornice piva. 

Program drugog dana boravka u Slavoniji uključuje posjet i obilazak Baranje, a jedna od aktivnosti uključuje čarobni Kopački rit gdje će doživjeti vožnju kanuima i tako imati jedinstvene prilike za fotografiranje bogate flore i faune. Fokus će biti i na predstavljanju bogate eno-gastronomije pa program uključuje posjet vinariji Josić, agroturizmu Ivica i Marica te Baranjskoj kući, a od aktivnosti je predviđen golf u Popovcu. Treći dan uključuje posjet Đakovu i Vinkovcima gdje će posjetiti gradske muzeje, a ostale lokalitete i ljepote doživjeti kroz vožnju biciklom, ali i brodom na rijekama Bosut i Spačva. Zadnji dan je rezerviran za Vukovar gdje program, između ostalog, uključuje obilazak destinacije Vukovar-Vučedol-Ilok, Europske destinacije izvrsnosti (EDEN), ali i posjet Muzeju vučedolske kulture, kušanje vina te vožnju Dunavom.       

Iz HTZ- ističu kako je cjelokupni program kreiran na temelju 218 doživljaja iz EpicWeek kampanje u sklopu koje je Hrvatska na društvenim mrežama predstavljena kao destinacija u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe. Također, putovanje i boravak blogera u Slavoniji bit će uživo emitiran i na društvenim mrežama HTZ-a, a dodatni promotivni značaj projekta leži u činjenici što su svi blogeri, osim za teme putovanja, specijalizirani i za druge teme poput eno-gastronomije, kulture ili mode. 

Procjenjuje se da će objave blogera iz Slavonije na dnevnoj bazi vidjeti više od milijun fanova.  

Blogeri sudionici

1. Ellie Dyduch iz Poljske (www.elliedyduch.com) – rođena u Poljskoj, ali živi u Londonu (UK). Njena stranica ostvaruje više od 200.000 impresija samo na tjednoj bazi. Vrlo je popularna i na Instagramu (@dy_ellie) te se aktivno bavi i fotografijom. Rijetko se zadržava na jednom mjestu obzirom da su putovanja i otkrivanje novih destinacija i kultura njezina strast.  

2. Ida Josefin Eriksson iz Švedske (www.adarasblogazine.com) – njezin blog je aktivan od 2011. godine te ostvaruje više od 45.000 posjetitelja, a veliku popraćenost bilježi i na društvenim mrežama. Blog je prije svega posvećen putovanjima i lifestyle segmentu, a vodi ga zajedno sa suprugom Simonom Erikssonom. Bijeg od uobičajenih stvari im je u fokusu prilikom realizacije putovanja i obrade modnih tema, ali i prilikom pisanja članaka u sklopu kojih svojim čitateljima žele približiti nestvarna iskustva i doživljaje. 

3. Wojciech Tyluś iz Poljske (www.crolove.pl) – zajedno sa suprugom uređuje blog u potpunosti posvećen Hrvatskoj te na tjednoj bazi ostvaruje više od 150.000 posjeta. Riječ je o najboljem poljskom blogu posvećenom Hrvatskoj što potvrđuje i osvajanje Zlatne penkale Grand prix 2015. godine. Osim na blogu, imaju i velik broj fanova na društvenim mrežama kojima je u svakom trenutku prezentirati ono najbolje od Hrvatske koju smatra svojim drugim domom, a možda i budućom stalnom adresom.  

4. Ewa Chojnowska iz Poljske (www.szpilkiwplecaku.pl) – blogerica koja je zaljubljena u putovanja, modu, a ujedno radi i kao turistički vodič. Njen blog je vrlo čitan, a karakteriziraju ga atraktivne fotografije koje jamče dodatnu veliku vidljivost.

5. Jessica Henze iz Njemačke (Instagram profil Mavieestbelle_jessi) Jessica je poznata njemačka influencerica. Njene objave ostvaruju više od 250.000 pogleda i pregleda na tjednoj bazi, a na Instagramu ju prati više od 127.000 fanova. 

6. Fanny Csajkowski iz Njemačke (www.lesberlinettes.com) – blogerica koja je vrhunska poznavateljica i ljubiteljica eno-gastronomije, a obrađuje i teme iz domene prirode, plaža i putovanja općenito. Njezini profili na društvenim mrežama i blog objave ostvaruju više od pola milijuna posjeta.

7. Pim Nicolaas Cornelis Bouman iz Belgije/Nizozemske (www.blvd.nl & www.misterdaily.nl) – autor je dva vrlo popularna i čitana bloga na tržištima Belgije i Nizozemske, koji na tjednoj bazi zajedno ostvaruju posjetu koja premašuje brojku od 140.000 posjetitelja.

8. Yuya Matsuo iz Japana (www.yuyamatsuo.com) – aktivni svjetski putnik, koji je nekoliko puta boravio u Hrvatskoj u koju se rado vraća jer smatra da je riječ o destinaciji u kojoj uvijek otkrije nešto novo. Yuya ima velik broj pratitelja na društvenim mrežama kao što su Instagram, Twitter i Facebook, a ujedno se bavi i kvalitetnom fotografijom. 

POVEZANA VIJEST:

Vijesti: