U Toplicama Sveti Martin 200 igrača i igračica borit će se za prestižne titule prvaka Europe

Zbog Europskog disc golf prvenstva, Toplice Sveti Martin ostvarit će 2.000 noćenja

Idući tjedan, točnije od 15. do 18. kolovoza, u Toplicama Sveti Martin 200 najboljih europskih igrača i igračica disc golfa odmjerit će snage na 12. Europskom disc golf prvenstvu (EDGP).

Za prestižne titule europskih disc golf prvaka u osam kategorija podijeljenih prema dobi i spolu, borit će se igrači i igračice iz 27 europskih zemalja, a za istaknuti je kako je ovo prvi put da će se EDGP održati u nekoj od država Južne ili Istočne Europe. To bi moglo, nadaju se organizatori iz varaždinske tvrtke Lagoda Disc Golf, započeti i značajniji razvoj disc golfa u ovim dijelovima Europe.

Organizatori iz tvrtke Lagoda Disc Golf se od 2012. godine profesionalno bave razvojem disc golfa te organizacijom turnira, a sada sve napore ulažu kako bi 12. Europsko prvenstvo u Hrvatskoj bilo organizirano na najvišem nivou kako iz konteksta profesionalnog sporta, tako i u formi kvalitetnog i sadržajnog događanja koje će u Toplice Sveti Martin dovesti brojne disc golf navijače, obitelji natjecatelja i druge.

Europsko prvenstvo bit će do sada najveći projekt koji je Lagoda j.d.o.o. do sada organizirala i svojevrsna kruna našeg rada kroz proteklih sedam godina. Od 2011. godine krenuli smo s organizacijom međunarodnih disc golf turnira u Hrvatskoj, stvorili već prepoznatljive brendove poput Varaždinskog turnira Drava Forester i Stray Disc Toura u Toplicama Sveti Martin na kojima su sudjelovali igrači iz preko 20 država.Posebno priznanje nam je i činjenica da će ovo, 12. prvenstvo Europe u disc golfu, biti i prvo koje je održano u nekoj od država Južne ili istočne Europe, pa tako uspijevamo napraviti iskorak u širenju disc golfa u ova naše krajeve kontinenta”, kazao je direktor tvrtke Lagoda Disc Golf Dinko Šimenc.

Europsko disc golf prvenstvo u Toplicama Sveti Martin bit će tako izrazito značajan sportski, ali i turistički događaj jer će se ostvariti oko 2.000 noćenja.

Bit će to i odlična reklama za Međimurje diljem cijelog svijeta. Naime, kako nam je otkrio direktor Lagoda Disc Golfa, Dinko Šimenc, snimku igre najboljih muških igrača putem disc golferskog YouTube kanala SpinTV pogledati će, kako se očekuje, preko 30.000 osoba, a mnogi će pratiti i Facebook prijenos uživo, kao što je to uobičajeno u disc golf svijetu. To je garancija da će oči velikog broja zaljubljenika u ovaj sport diljem cijelog svijeta ovih dana biti uperene prema Međimurju.

Vijesti: