U Zagrebu otvoren Canopy by Hilton hotel

Nakon Reykjavika, Hrvatska i Zagreb imali su čast biti mjesto drugog Canopy by Hilton hotela u Europi. Riječ je o investiciji Zagreb City hotels d.o.o. vrijednoj osam milijuna eura....

Nakon Reykjavika, Hrvatska i Zagreb imali su čast biti mjesto drugog Canopy by Hilton hotela u Europi.

Riječ je o investiciji Zagreb City hotels d.o.o. vrijednoj osam milijuna eura. Hotel ima 151 sobu, restoran i bar, fitness, retreat room, transfer room te dvije dvorane za sastanke. Nakon Zagreba, hotel ovog brenda bit će otvoreni i u Londonu, Madridu i Parizu. 

Odlike brenda Canopy su njegovanje lokalne kulture te su stoga za Canopy Zagreb angažirani domaći dizajneri – Studio Franić i Šekoranja kao i hrvatski proizvođači namještaja. U hotelu se mogu naći motivi hrvatske šahovnice, šestinske nošnje, Kožarićevog prizemljenog sunca, hrvatske znanosti i umjetnosti, ali i zagrebačka tradicijska jela prezentirana na suvremen način u restoranu ReUnion.  U ReUnion restoranu servirat će autenčne kulinaske delicije od svježih lokalnih sastojaka s tržnice Dolac, a svake večeri u Canopy Central Café Baru pripremat će se degustacije ukusnih zalogaja i pića iz lokalnih kraft pivnica i vinarija.

Foto: Canopy Hilton Zagreb

Canopy by Hilton Zagreb hotel raspolaže s dvije mo­derne, nekonvecionalne dvorane na prvom katu, nazvane po dvojici velikih izumitelja Tesli i Penkali, za manje sastanke i društvene događaje poput koktel zabava ili poslovnih prezentacija. Inače, Supernova grupa preuzela je Branimir centar ove godine, a Hilton se nalazi upravo sklopu Branimir centra, gdje je prije bio smješten hotel Arcotel.

Ovo je drugi Hilton u Zagrebu,  a nakon DoubleTree i Canopy-a sljedeće godine je u planu otvorenje i Gardena Inna

Vijesti: