U Zelini kreće gradnja Aquaparka Zelina

Aquapark Zelina dobio građevinsku dozvolu

Posebni formalni korak prije izgradnje Aquaparka Zelina uspješno je završen.

Grad Sveti Ivan Zelina dobio je građevinsku dozvolu za projekt Aquapark Zelina, koju je izdao županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, te napokon može kreuti gradnja Aquaparka Zelina, investicije vrijedne 6 milijuna eura.

Aquapark Zelina ključan je projekt za razvoj našeg grada što potvrđuje činjenica da na njemu radimo već nekoliko godina. Naša dugogodišnja tradicija kupanja u Svetom Ivanu Zelini govori o tome kako smo smješteni na idealnoj lokaciji i kao destinacija imamo mnogo elemenata za privlačenje turista kroz brojne sadržaje, manifestacije i događanja, kao i vinske ceste“ izjavio je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

Projekt aquaparka realizirat će se na području bivših zelinskih bazena, koji su u drugoj polovici prošlog stoljeća bili jedan od najljepših turističkih centara kontinentalne Hrvatske i omiljeno izletište za tisuće Zagrepčana i drugih, koji su se dolazili kupati u Sveti Ivan Zelinu. Zadnjih petnaestak godina nisu više u funkciji, a 2013. godine Grad Sveti Ivan Zelina započeo je s pripremom prostora i dokumentacije kako bi se ovo područje ponovno revitaliziralo. U prvoj fazi izgradit će se vodene površine namijenjene plivanju, kupanju i relaksaciji te tobogani, koje će moći koristiti odrasli i djeca.

Već će prva faza sadržavati veliki „dvorac“, koji će imati sedam tobogana, a kasnije će se na to dodati visoki mega tobogan s drugim sadržajima. U sklopu objekata na ulazu predviđene su svlačionice, toaleti i drugi obvezni sadržaji za upravljanje aquaparkom, ali veći dio prostora bit će namijenjen za ugostiteljske i zabavne sadržaje koji mogu funkcionirati tijekom cijele godine – klupski prostor u podrumu, restoran u prizemlju s terasom, velika dvorana na prvom katu koja će služiti za veći broj gostiju i razne svečanosti, dvorane za vježbanje, wellness, spa ili beauty sadržaj i slično.

POVEZANA VIJEST:

Aquapark Istralandia s novim investicijskim ciklus hrabro grabi prema najboljem aquaparku u Europi

Vijesti: