Uključite se u donošenje izmjena i dopuna Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti

Ministarstvo turizma predložilo je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, koji je dostupan na e-Savjetovanje, kako bi se svi mogli uključiti s svojim prijedlozima i savjetima, a...

Ministarstvo turizma predložilo je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, koji je dostupan na e-Savjetovanje, kako bi se svi mogli uključiti s svojim prijedlozima i savjetima, a s ciljem kako bi se što bolje i kvalitetnije donijele odluke i Zakoni koji direktno utječu na sektor turizma, u ovom slučaju na obiteljski smještaj.

Naime, u cilju prerastanja dijela obiteljskog smještaja u male obiteljske hotele, pansione i difuzne hotele, te obogaćivanja ukupne smještajne ponude, ali i poticanja poduzetničke aktivnosti domaćeg stanovništva i samozapošljavanja u turizmu, potrebno je sadržajno osmisliti, a potom i implementirati program razvoja malog obiteljskog hotelijerstva, ističu iz Ministarstva turizma, te dodaju kako je mjera usmjerena prema potencijalnim novim ulagačima, ali i prema postojećim vlasnicima malih obiteljskih hotela.

Očekuje se da će posljedice donošenja zakona biti podizanje kvalitete ugostiteljskih usluga i standarda objekata u kojim se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu, ravnopravan položaj iznajmljivača i ugostitelja na tržištu, veća zaštita potrošača zbog ujednačavanja standarda objekta iznajmljivača, te time i manje prigovora prema iznajmljivačima i zakonodavcu, omogućavanje vlasnicima nekretnina slobodno nekomercijalno korištenje njihovih nekretnina, rasterećenje zakona od odredbi koji su se pokazale neprimjenjivim u praksi, olakšano poslovanje poduzetnika i smanjenje troškova poslovanja vezano uz smještaj sezonskih i terenskih radnika, učinkovita primjena prekršajnih odredbi radi preciznijeg izričaja, a sve u cilju jačanja ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma.

Datum zatvaranja je 12.veljače. 2017. zato dobro proučite sve navedeno te isto tako predložite svoje argumentirano mišljenje, savjete i prijedloge. Sad je prilika promijeniti stvari na bolje, a ne kasnije na društvenim mrežama, sad se donosi odluka tj. novi Zakon te sada treba dati argumentiranu pohvalu ili kritiku.

e-Savjetovanje: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti

Povezana vijest:

HRVATSKA IMA ONO ŠTO DRUGI NEMAJU – OBITELJSKI SMJEŠTAJ

MINISTAR CAPPELLI NAJAVIO REKATEGORIZACIJU OBITELJSKOG SMJEŠTAJA I POVOLJNE HBOR KREDITE

Vijesti: