Ulaganje u kvalitetnu WiFi mrežu nije trošak, nego investicija

Danas više nije imperativ imati WiFi u apartmanu, nego je WiFi standard kao i što morate imati struju. Doslovno. Čak više nije imperativ imati standardan Wi-Fi, nego je potrebno...

Danas više nije imperativ imati WiFi u apartmanu, nego je WiFi standard kao i što morate imati struju. Doslovno.

Čak više nije imperativ imati standardan Wi-Fi, nego je potrebno omogućiti svojim gostima dovoljno jak signal tj. da bude velikog kapaciteta, jer današnji turisti više nego ikada koriste internet preko svojih tableta i mobilnih telefona. Kako turisti dijele fotografije i video materijale na svoje društvene mreže, koje su sve kvalitetnije pa tako i puno većeg kapaciteta (MB), važno je osigurati da WiFi bude brz i sposoban uploadati velike slike u trenu, pogotovo kada se na mrežu priključi više gostiju, kako ne bi došlo do preopterećenja mreže.

Svaka fotografija na društvenoj mreži iz vašeg turističkog objekta koju objavi gost je besplatna reklama. Vaša besplatna reklama, kao i besplatna reklama turističke destinacije. A važno je za naglasiti kako motiv dolaska nije vaš smještaj, nego upravo turistička destinacija. Zato je potrebno u vašoj komunikaciji, pričati priču o turističkoj destinaciji, a ne samo o vašem smještaju. Također, oduvijek je najbolji marketing, bio i ostat će, onaj od usta do usta tj. kada vam netko osobno preporuči određenu uslugu ili proizvod, pa tako i u slučaju turizma tj. vašeg smještaja i turističke destinacije. Razlog tome je jednostavan – radi se o povjerenju i iskrenom osobnom iskustvu.

Zato je ulaganje u kvalitetnu WiFi mrežu investicija, a ne trošak.

Ako nemate besplatni WiFi signal ili je veza spora i loša, nema ni slika, a isto tako niti dobre recenzije. Na Booking.com-u trenutno je 63.161 smještajnih objekata u Hrvatskoj, a glavna valuta su recenzije vaših gostiju. Želite li dobiti recenziju? Želite li se baviti iznajmljivanjem soba i apartmana te tako ostvariti dodatne prihode? Želite li imati goste?

Ako je odgovor na sva ova pitanja DA, onda je cijela situacija oko potrebe WiFi u vašem apartmanu sasvim jasna. Ako niste omogućili svojim gostima besplatni WiFi uskoro možete staviti ključ u svoja vrata apartmana. Gosti preko booking portala traže smještaj, te ako nemate uslugu besplatnog WIFi-a – nemate niti gostiju, jer će svatko samo preskočiti vaš apartman, iako imate vrhunski uređen apartman s najboljim pogledom na more.

Prije 5-10 godina potražnja za smještajem je bila puno veća od ponude, te gosti nisu imali puno izbora birati, no danas je situacija sasvim drugačija.

Foto: Pixabay.com

U Hrvatskoj je prema HGK registrirano preko 80.000 domaćinstva, a broj je iz godine u godinu sve veći i veći, a samim time je i vaša konkurencija sve veća i veća te se tržište počelo samo regulirati. Novi smještaji kapaciteti su sve moderniji i uređeniji, te gosti imaju izbora birati od najboljih, srednjih i najlošijih. Gdje ste vi u toj priči? Čak za vrijeme održavanja Ultra festivala u Splitu prošle godine je bilo praznih smještajnih kapaciteta, a razlog tome je upravo mogućnost izbora i velika konkurencija.

Recenzija je nova kategorizacija obiteljskog smještaja

Trenutno se vode rasprave u kojem smjeru provesti novu kategorizaciju u obiteljskom smještaju, no ono što je potrebno je uvesti minimalne tehničke uvjete koji svaki apartman mora imati, uz što manje uplitanje državne administracije, a ostalo prepustiti tržištu koji će regulirati uspješne od onih manje uspješnih domaćina u obiteljskom smještaju.

Bez obzira na kategorizaciju, u današnjem turizmu 21. stoljeća upravo je recenzija nova paradigma kategorizacije obiteljskog smještaja. Recenzija i osobna preporuka.

A tu glavnu ulogu tj. kao preduvjet da bi dobili recenziju na booking portalima ili osobnu preporuku kroz dijeljenje fotografija i videa s godišnjeg odmora iz vašeg apartmana je upravo omogućiti besplatni i stabilni WiFi svojim gostima.

Zato je ulaganje u kvalitetnu WiFi mrežu investicija, a ne trošak te isto tako ako nemate osiguran WiFi kao da nemate niti struju, jer gosti traže smještaj isključivo s pristupom besplatnoj WiFI mreži na svojem godišnjem odmoru. 

U konačnici, da pojednostavim, gosti se žele pohvaliti sa slikama svojeg godišnjeg odmora, omogućite im to i tako profitirate i vi kao i sami gosti.

Ako želite kvalitetnu i stabilnu WiFi mrežu preporučam Vam da pogledate ponudu našeg partnera za besplatni WiFi u vašem apartmanu.

Za potrebe besplatnog WiFi-a u vašem apartmanu možete pogledati ponudu našeg partnera koji vam za 10 kn dnevno osigurava čak 10 GB za dnevnu internet potrošnju vaših gostiju!  Plaćate samo za one dane kada se gosti spoje na Internet, imate potpunu kontrolu troškova i to bez potpisivanja ugovorne obveze! Ako vam je Internet potreban samo tijekom sezone, ovo je idealno rješenje za vaše apartmane!

Superbrzi mobilni Internet uz maksimalne 4G brzine, dostupan bilo gdje, bez dodatnih instalacija i komplikacija! A ukoliko vaši gosti imaju potrebu za manjom ili većom količinom interneta, možete odabrati i ostale Dnevni Internet tarife na raspolaganju – 1 GB, 5 GB, 20 GB ili 30 GB dnevno!

Vijesti: