Uniline osigurao slobodan dan za sve zaposlenike čija djeca kreću u prvi razred

Društveno odgovorno poslovanje

Kompanija Uniline, vodeći hrvatski touroperator, svojim je zaposlenicima, roditeljima prvašića 04.09.2017. omogućio neradni dan na prvi dan školske godine.

Iz kompanije, koja zapošljava preko 200 zaposlenika, poručuju da se ova inicijativa društveno odgovornog poslovanja ne provodi po prvi, a zasigurno ne i posljednji put. Pozitivan primjer koje se nadam da će slijediti i druge turističke kompanije, te također odličan primjer, kada pričamo o zaposlenicima u turizmu te zadržavanju istih, kako nije sve u dogovorenoj plaći, nego i u uvjetima i atmosferi rada.

‘’Početak škole velika je prijelomnica i time promjena u životu djeteta, posebno prvašića, ali i roditelja. Stoga nam je izuzetno važno da upravo u ovim važnim trenucima roditelji budu uz svoje dijete. Djeca su naša budućnost, ali i snaga, a polazak u školu prvi je korak do njihovog osamostaljenja. Za naše prvašiće i njihove roditelje prvi dan škole veliki je događaj i upravo smo zbog toga svim našim zaposlenicima – roditeljima prvašića omogućili da budu uz njih i sigurno ih i ponosno po prvi puta otprate do školskih klupa,’’ izjavila je Edita Petaros, Članica Uprave i Direktorica sektora rent a cara i logistike.

Postoje razne studije i istraživanja, kako kod zadovoljstva radnika i zadržavanjem istih plaća nije prvi niti glavni faktor, nego upravo cjelokupni dojam, od radne atmosfere, brige o zaposlenicima, odnosa unutar kompanije, malih sitnih znakova pažnje i detalja kao što je upravo ovaj. Prvi dan djetetove škole je jako važan dan, kako za roditelja tako i za dijete i svaki roditelj želi biti prisutna na “toj slici”.  ‘’Ideja se rodila i pokrenula prošle godine, te ćemo svakako i u budućnosti nastaviti biti podrška našim djelatnicima. Velike napore ulažemo u zadovoljstvo naših zaposlenika, što kroz različite aktivnosti u sklopu društveno odgovornog poslovanja kompanije i činimo.’’  ističe Nina Stepčić, Koordinatorica u odjelu ljudskih resursa Uniline-a,

U ime djelatnika, Uprava kompanije svim prvašićima i školarcima želi sretan početak nove školske godine, puno uspjeha, prije svega dobrih ocjena i rezultata, sklopljenih prijateljstava i ugodnih školskih uspomena.

 

Vijesti: