Usporedba cijena kampiranja na Kvarneru i u Istri

http://www.avtokampi.si/novica/2/1852/Kampiranje-v-Istri-primerjava-cen-v-30-kampih-za-leto-2017?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=kuh_newsletter_br_10_17&utm_term=2017-05-18

Po godišnjoj tradicionalnoj analizi portala Avtokampi.si, na bazi analize cijena za sezonu 2017., u 31 kvarnerskih kampova cijene su u prosjeku povećane za 4,6%, a parcele uz more za nešto malo manje, 4,2%.

Tako prosječna cijena „obiteljskog kampiranja“ na Kvarneru iznosi 45,20 eura, a ukoliko je parcela direktno na moru cijena se diže do 88,20 eura. Sukladno analizi, najmanja cijena koju gost može platiti za takvo obiteljsko kampiranje u glavnoj sezoni na Kvarneru je 30,40 eura, a najskuplja je 75 eura.

Cijelu analizu pogledajte ovdje 

ISTARSKI KAMPOVI U PROSJEKU POSKUPILI PARCELE ZA 4%, A ONE UZ MORE ZA 9%

Također, sukladno analizi portala Avtokampi.si, na bazi analize cijena za sezonu 2017., u 30 istarskih kampova cijene su u prosjeku povećane za 4,2% do 8,8% (glavna sezona na parceli, struja, na bazi 2 odraslih + 2 djece od 4 i 11 godina). Tako prosječna cijena tog „kampiranja“ iznosi u Istri 49 eura, a ukoliko je parcela na moru cijena se diže na 61,40 eura.

Najmanja cijena koju gost može platiti za takvo obiteljsko kampiranje u glavnoj sezoni u Istri je 35 eura, a najskuplja je 69 eura.

CAPPELLI: ZAKON O TURISTIČKOM ZEMLJIŠTU JE MOJ APSOLUTNI PRIORITET

Jedan od velikih problema i kočnica boljeg i bržeg razvoja kampova su način i uvjeti za dobivanje koncesije na turističkom zemljištu u kampovima u suvlasništvu Republike Hrvatske. Problem koji se godinama govori kako će se riješiti, no prema najavama ministra turizma koji ističe kako mu je Zakon o turističkom zemljištu jedan od glavnih prioriteta, možda ipak kampovi uskoro dobiju vjetar u leđa “Zakon o turističkom zemljištu je moj apsolutni prioritet jer on ima veliku važnost za daljnje intenziviranje investicija koje su potrebne kako bi omogućili održiv rast turizma u narednim godinama. Upućivanje prijedloga izmjenama i dopunama Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu u proceduru Vlade predviđeno je u 4. tromjesečju ove godine. Stručni nositelj ovog zakona je Ministarstva državne imovine, a Ministarstvo turizma sudjeluje u izradi Zakona s prijedlozima slijedom svog iskustva u provedbi važećeg zakona i stavova sektora. ” rekao je Cappelli u razgovoru za HrTurizam.hr, u kojem među ostalim je najavio promjenu funkcioniranja Glavng ureda HTZ-a kao i Zakona o turističkim zajednicama.

Povezana vijest:

ADAC: HRVATSKA ZAUZIMA 6. MJESTO PO SKUPOĆI KAMPOVA U EUROPI

KAMP “MON PERIN” KAO ODLIČAN PRIMJER USPJEŠNE KAMP PRIČE

KAMP POLIDOR ODLIČNA TURISTIČKA PRIČA MALOG OBITELJSKOG KAMPA

 

Vijesti: