Velika prezentacija Slavonije u Munchenu

U suradnji s dnevnim novinama Münchner Merkur, 29. ožujka je održana velika prezentacija Slavonije kao turističke destinacije. Na manifestaciju, koju su organizirali ID Rivatours i Hrvatska turistička zajednica, odazvalo...

U suradnji s dnevnim novinama Münchner Merkur, 29. ožujka je održana velika prezentacija Slavonije kao turističke destinacije.

Na manifestaciju, koju su organizirali ID Rivatours i Hrvatska turistička zajednica, odazvalo se 300 vjernih čitatelja tih dnevnih novina koje izlaze u Münchenu i okolici u nakladi od 400 tisuća primjeraka. Tako su svi uzvanici imali priliku detaljnije upoznati turističke potencijale Slavonije, kroz prezentaciju i filmove, ali i kroz gastronomiju i glazbu.

Program je vodio Selimir Ognjenović, a uzvanicima su se obratili i Jan Ippen, vlasnik te novinske kuće te Christine Hinkofer, redateljica turističkog dijela Merkura. Prezentaciju Slavonije i njenih turističkih potencijala održao je direktor njemačkog predstavništva Hrvatske turističke zajednice Romeo Draghicchio, a djelatnica ID Rive Stefanie Zöllner predstavila je grupno putovanje u Slavoniju za čitatelje Merkura, koje se planira održati u rujnu ove godine i za koje se prijavio velik broj sudionika same manifestacije.

Slavonija je uzvanicima predstavljena kao atraktivna turistička destinacija s velikim brojem kulturnih i prirodnih znamenitosti i kao destinacija s bogatom gastronomskom ponudom.Na manifestaciji bili su prisutni i turistički djelatnici iz Slavonije koji su imali prilike biti izravno u kontaktu s potencijalnim gostima. Novine Münchner Merkur objavit će i reportažu o manifestaciji čija će medijska vrijednost biti oko 40 tisuća eura.„Bio je to zanimljiv susret u kojem je gospodin Ognjenović istaknuo koje su to znamenitosti i turističke ljepote Slavonije koje oni nude u svom programu za njemačko tržište. Zadovoljni smo jer smo doznali koja su očekivanja njemačkih turoperatera, ali i turista kada dođu kod nas u Slavoniju.“ – istaknula je direktorica TZ-a grada Vinkovaca Martina Matković.

. „Vrlo smo zadovoljni jer smo mogli vidjeti kako tamo ljudi rade na obiteljskim gospodarstvima, a ujedno smo razmijenili iskustva te prezentirali svoj rad osobama koje su vrlo zainteresirane za posjet Slavoniji.“ – sažela je posjet Njemačkoj voditeljica Acinog salaša iz Tordinaca, Radmila Duma. Uz OPG Barbarić iz Iloka, koji je naciju stojećima poznatu po proizvodnji piva, zainteresirao za slavonske rakije i likere, priliku za prezentaciju svojih proizvoda iskoristila je vlasnica slavonskog obiteljskog gospodarstva – Marica Jovanovac iz Gradišta: „Moram istaknuti da je princip seljačkog gospodarstva u Njemačkoj i Hrvatskoj vrlo sličan, ali postoje određene razlike i svakako možemo dosta naučiti od Bavaraca. Obostrana želja je prezentirati domaću, autohtonu hranu, uz iznimku da je smještaj u Njemačkoj puno luksuzniji, dok smo se mi orijentirali na tradicionalni smještaj kakav su imali naši stari.

Pozitivni učinci posjeta Njemačkoj osjetit će se već u rujnu ističu iz TZ Vukovarsko srijemske kada je najavljen dolazak prve skupine njemačkih gostiju u Slavoniju, u organizaciji Riva toursa. Prema riječima turoperatera, zanimanje za ovaj paket, koji je već u prodaji, je veliko. Nijemci će višednevni boravak, prema najavama, iskoristiti za posjet nizu kulturnih, vjerskih i povijesnih lokacija, kao i vinarija i restorana kontinentalnog dijela Hrvatske, dok je u našoj županiji predviđen posjet Vukovaru, Iloku i Vinkovcima, baš u vrijeme 52. Vinkovačkih jeseni.

Vijesti: