Villa Vulin proglašena vodećim luksuznim boutique hotelom u Hrvatskoj i Europi

Britanski LUX Life  magazin u sklopu Global Luxury Hotel & Spa nagrade za 2018. godinu, izabrao je pulski hotel s pet zvjezdica Villu Vulin kao vodeći luksuzni luksuzni hotel u Hrvatskoj....

Britanski LUX Life  magazin u sklopu Global Luxury Hotel & Spa nagrade za 2018. godinu, izabrao je pulski hotel s pet zvjezdica Villu Vulin kao vodeći luksuzni luksuzni hotel u Hrvatskoj.

Global Luxury Hotel & Spa Awards osmišljen je kako bi prepoznao tvrtke, robne marke i pojedince koji se odlikuju rastućom industrijom luksuznog gostoprimstva – onima koji idu iznad i više. “Potvrđuje se da samo upornim radom i beskompromisnim pravcem se mogu postići vrhunski rezultati. Zahvaljuje se svome timu na zalaganju, jer bez timskog rada ne bi bili ovo što jesmo. U klasi našeg hotela, trenutno ne postoji svjetska nagrada koju nismo osvojili. Ovo je naš poklon našem voljenom gradu Puli” ponosno ističe vlasnik i direktor hotela Vaso Vulin. 

Inače, spomenuto priznanje je samo još jedno u nizu za pulski hotel Villa Vulin, jer je samo prošle godine dobio ukupno 10 priznannja i vrijednih nagrada. Među najvažnijima je svakako ona od International Hotel Awards 2017. – 2018. u Londonu gdje je Vila Vulin proglašena najboljim malim hotelom u Europi, te najboljim malim hotelom s pet zvjezdica po hrvatskim standardima, a šlag na torti je bilo na proglašenju za Oscar u hotelskoj industriji u St. Moritzu.

Ovo su do sada najveći trofeji tj. priznanje koje posjeduje jedan mali hotel u svijetu, ističe vaso Vulin te dodaje kako je prezadovoljan da je sav rad i trud nakon toliko godina urodio plodom. “To će biti lijepa ostavština mojoj obitelji, ali i velika čast našem gradu, cijeloj Istri i Hrvatskoj. Ujedno je to i velika obaveza da i dalje nastavimo održavati kvalitetu naše usluge na visokom nivou“ govori Vulin.

No kako svi znamo kako je često teže održati istu razinu usluge i obraniti titulu najboljeg u određenoj kategoriji, zanimalo me je koja je „formula za uspjeh“ te kako održati istu razinu usluge. Kako ističe Vaso Vulin, magična formula za ovaj uspjeh i držanje usluge na visokom nivou su osobni limiti, upornost, težnja perfekciji, kultura i cilj kojeg si sam svaki hotelijer postavlja. „Jedno od najvažnijih stajališta koje sam imao je pozicioniranje i stvaranje brenda prije svega u Hrvatskoj, pa onda u Europi i svijetu. I za to je potrebno mukotrpan rad najmanje tri godine i to uz dobro poznavanje menadžmenta. Naravno da se tu uvijek povlači pitanje ulaganja, ne samo materijalna nego i drugi vidovi koje prepoznaju gosti iz svijeta, ali uvijek to mora biti bazirano na jednostavnim i „savršenim“ stvarima. Tko sebi postavi prioritet profita i zarade, neće ići dalje od svoga vlastitoga praga, takva filozofija je utopija, ovo su samo neki od elemenata koji čine magičnost, naravno uz sami grad koji je lijep, plaže, ljubaznost, regija, država.. „ ističe Vulin te dodaje kako je ključna sinergija svih turističkih sudionika jer svi moraju raditi skupa kako bi postigli rezultat, jer jedan čovjek nije u mogućnosti sve sam.

Zanimljivo kako je Vulin metaforički opisao i postavio cijelu priču, kao kopanje rudnika“ Ako bi poslovanje uspoređivali sa rudnikom, a to je svakako rudnik, onda sam ja izabrao platinu, i tako sam se morao ponašati. Praćenje svih svjetskih trendova, ali ne i plagijate nego fokus na autentičnost i jedinstvenost. „ govori Vulin.

Inače, Villa Vulin prvi je objekt s visokom razinom uslugom od 5 zvjezdica u Puli, te se logično postavlja pitanje je li Pula spreman za smještaj na toj visokoj razini kao i  od sadržaja i ponude za tako zahtjevne goste. Prema riječima Vulina, Pula svakako ima puno potencijala, no kako prije svega nedostaje toliko važne sinergije svih sudionika. „ Pula svakako ima potencijal i priču koja može privući goste visoke platežne moći, no rezultati bi bili daleko bolji kada bi se turističke zajednice, HGK, agencije i svi drugi djelovali jedinstveno i ukrupnjeno jer svi imamo isti cilj, a to je kvalitetni strateški razvoj turizma. ” zaključuje Vulin.

Vijesti: