Vodeći kineski turoperatori u posjetu Hrvatskoj

U organizaciji Atlasa i Emiratesa, jedne od najvećih svjetskih zrakoplovnih tvrtki, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice i turističkih zajednica Zagreba, Istarske županije, Rovinja i Srednje Dalmacije, od 15....

U organizaciji Atlasa i Emiratesa, jedne od najvećih svjetskih zrakoplovnih tvrtki, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice i turističkih zajednica Zagreba, Istarske županije, Rovinja i Srednje Dalmacije, od 15. do 20. listopada u Hrvatskoj borave predstavnici vodećih kineskih turoperatora. Cilj studijskog putovanja je prezentiranje hrvatske turističke ponude i privlačenje većeg broja gostiju s ovog tržišta velikog potencijala.

Tako su predstavnici vodećih kineskih turoperatoratijekom petodnevnog boravka imali prilike obići turističke atrakcije na području Zagreba, Istre i Splita. Na putovanju su ih apsolutno oduševile prirodne ljepote, a posebno ističu i boju neba, kvalitetu hrane, čak i one u kineskom restoranu u Zagrebu koji, prema tvrdnji sudionika, ne zaostaje za onima u Kini. Sadržajan program počeo je boravkom u Zagrebu i obilaskom glavnog grada, a nastavio se putem Plitvica. Po obilasku odredišta u Istri – Poreča, Rovinja i Pule, sadržajna tura završila je upoznavanjem Splita. Susret je već tijekom putovanja rezultirao konkretnim upitima pa je tako već i dogovorena prva MICE grupa, koja u prosincu stiže u Hrvatsku na kongres.

Broj kineskih turista u Hrvatskoj bilježi velike stope rasta te je u prvih 8 mjeseci ove godine njihov broj nadmašio cijelu proteklu godinu. Svjetski putnici broj jedan na putovanju u prosjeku potroše 750 eura, a glavni motiv dolaska im je razgledavanje prirodnih fenomena i kulturnih znamenitosti te ne čudi što se na jednoj destinaciji zadržavaju u prosjeku 2 do 3 noći. Emiratesovi izravni letovi za Dubai svakako otvaraju nove prilike za dodatni rast. Tako su putovanja iz Šangaja i Pekinga putnicima sada dostupnija, uz samo jedno zaustavljanje u Dubaiju.

Ministar Cappelli ugostio delegaciju turističkih agenata iz Narodne Republike Kine

Ministar Cappelli susreo se s predstavnicima vodećih turističkih agencija u Kini, predsjednikom Uprave Atlas d.d. i Adriatica.net te predstavnicima avio kompanije Emirates u Hrvatskoj.

Susret je održan povodom studijskog putovanja turističkih agenata iz Kine kojem je cilj bio približiti Hrvatsku i predstaviti turističke potencijale kineskom tržištu. Oduševljeni ljepotama Hrvatske, čistoćom zraka i netaknutom prirodom, predstavnici turističkih agencija istaknuli su kako u Kini vlada veliki interes za posjete Hrvatskoj te da je potrebno još intenzivnije raditi na promociji Hrvatske u njihovoj zemlji.

Tom prigodom ministar Cappelli je izjavio kako Hrvatska ove turističke godine bilježi porast od 50 posto u dolasku posjetitelja iz Kine te se nada da će skorašnje otvorenje predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Pekingu i nastavak ulaganja u promociju Hrvatske na kineskom tržištu dovesti do još snažnijeg rasta dolazaka.  Ministar Cappelli dodatno je istaknuo kako će rastu dolazaka dodatno doprinijeti i pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne aviodestinacije i još boljeg avio povezivanja s azijskim zemljama.

Hrvatsku je do 20. listopada ove godine posjetio više od 143 tisuće gostijiu iz Kine koji su ostvarili 213.338 noćenja, odnosno 57 posto više u dolascima te 49 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Među najposjećenijim destinacijama koje su posjetili u navedenom razdoblju ističu se Zagreb, Dubrovnik, Split te nacionalni park Plitvička jezera.

Vijesti: