Hrvatska svake godine pokazuje kako je spreman i organizirana kada je u pitanju pružanje hitne medicinske pomoći

Bez obzira na prometnu izoliranost otoka, Hrvatska svake godine pokazuje kako je spreman i organizirana kada je u pitanju pružanje hitne medicinske pomoći. Tako je helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva...

Bez obzira na prometnu izoliranost otoka, Hrvatska svake godine pokazuje kako je spreman i organizirana kada je u pitanju pružanje hitne medicinske pomoći. Tako je helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 1. siječnja 2017., prevezeno je ukupno 615 pacijenata i 1114 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 557 sati naleta.

Za vikend zračnim medicinskim prijevozom zbrinuto 14 pacijenata

A tako je bili i proteklog vikenda kada je posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), od petka, 18. kolovoza u poslijepodnevnim satima do ponedjeljka, 21.  kolovoza 2017., bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja 14  pacijenata.

Najviše pacijenata, njih 11, prevezle su posade ETH 93. zb HRZ i PZO-a. Tako je u petak, 18. kolovoza s otoka Korčule i Brača prevezeno troje pacijenata, od kojih je dvoje poljskih turista. U subotu, 19. i nedjelju, 20. kolovoza prevezeno je ukupno osam pacijenata s otoka Šolte, Hvara, Korčule, Lastova i grada Dubrovnika, među kojima su bile i dvije trudnice.
Posade EVH 91. zb HRZ i PZO-a koje baziraju u zračnu luku Rijeka na otoku Krku prevezle su u petak, 18. kolovoza tri pacijenta s otoka Raba.

HGSS brinu o sigurnosti građana i turista o-24 dnevno, 365 dana u godini 

Cijeloj priči oko sigurnosti koja je izrazito važna turistima, svakako daju i Hrvatska Gorska služba spašavanja ( HGSS ) čiji je broj intervencija godišnje veći od 1.200 i svake godine raste oko 20 posto kako je sve više turista i outdoor aktivnosti. Tako je jučer uspješno završena akcija izvlačenja ozlijeđene strane državljanke koja je sudjelovala u kanjoningu iznad slapa Gubavica na rijeci Cetini, kao i spašavanje i pružanje pomoći turisti u u NP Risnjaku kojem je pozlilo na planinarskoj stazi od izvora rijeke Kupe do sela Razloge.

MUP predstavio aplikaciju sigurniji i ugodniji boravak gostiju u Hrvatskoj 

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske predstavilo je novu mobilnu aplikaciju „Policija – sigurnost i povjerenje  koja omogućava još sigurniji i ugodniji boravak turista u Hrvatskoj. Mobilna aplikacija MUP-a za anonimne prijave policiji, nadograđena i prevedena na engleski, njemački i talijanski jezik kako bi ju što lakše i učinkovitije koristili strani državljani koji će se uputiti u obilazak i razgledavanje mnogobrojnih turističkih lokacija, ali i često boraviti na moru, u planinama, na brdima ili uživati u drugim pustolovinama.

Nije potrebno posebno naglašavati kako je sigurnost i povjerenje u naše javne službe, pogotovo kod hitnih slučajeva i kod turista koji dolaze s djecom, važno za razvoj turizma. Jedan od odličnih primjera kako se kao turistička destinacija treba brinuti o turistima je Istra, a kako to rade pogledajte dolje u prilogu.

Povezana vijest:

 

Vijesti: