Zajednica obiteljskog turizma HGK službeno postala članica Europskog udruženja obiteljskog smještaja (EHHA)

Zajednica obiteljskog turizma HGK i službeno je postala članica Europskog udruženja obiteljskog smještaja (EHHA). Najvećoj i najaktivnijoj Zajednici HGK u posljednjih pet godina ovo članstvo u EHHA-i omogućit će...

Zajednica obiteljskog turizma HGK i službeno je postala članica Europskog udruženja obiteljskog smještaja (EHHA). Najvećoj i najaktivnijoj Zajednici HGK u posljednjih pet godina ovo članstvo u EHHA-i omogućit će lakši pristup međunarodnim tržištima, informacije o legislativama i trendovima te zastupanje interesa članica pred EU institucijama.

Hrvatski obiteljski smještaj prepoznat je kao uspješan model i primjer dobre prakse ostalim zemljama EU“, istaknula je direktorica Sektora za turizam Leila Krešić-Jurić te dodala da je to jedan od razloga zašto je Zajednicu obiteljskog turizma, koja okuplja iznajmljivače u deset sekcija cijele Hrvatske, na prošlogodišnjem nacionalnom Forumu obiteljskog smještaja u Zadru glavni tajnik EHHA-e Carlos Lassen pozvao na učlanjenje u EHHA-u.

U zadnje dvije godine u Europi uslugu obiteljskog smještaja koristilo je preko 45 milijuna turista

Trenutno je u Hrvatskoj registrirano preko 80.000 domaćinstava, te s 500.000 postelja čini 50 % ukupnog smještajnog kapaciteta, a Zajednica obiteljskog smještaja pri HGK svojim naporima i proaktivnim djelovanjem pridonosi danjem razvoju obiteljskog smještaja u Hrvatskoj.  „Sretni smo kako se Zajednica obiteljskog turizma HGK iz Hrvatske pridružila EHHA-u. Sigurni smo da će nam zajednica pomoći da predstave prednosti kratkoročnog najma za sve, vlasti, lokalne zajednice, potrošače i vlasnike kuća za odmor” izjavio je Carlos Villaro Lssen iz EHHA.

EHHA je osnovana 2013. godine, te predstavlja najvažnije predstavnike domaćina u industriji najma tj. obiteljskog smještaja.

 

 

Vijesti: