Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, proglašen gospodarstvenikom godine

Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, najveće turističke kompanije u Hrvatskoj proglašen je gospodarstvenikom godine. Prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika Kukurin je titulu osvojio u rekordnoj...

Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, najveće turističke kompanije u Hrvatskoj proglašen je gospodarstvenikom godine.

Prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika Kukurin je titulu osvojio u rekordnoj turističkoj godini u kojoj je Hrvatska po prvi put premašila 100 milijuna noćenja. „Zadovoljstvo mi je primiti ovu nagradu koja je potvrda Valamarove filozofije izvrsnosti u turizmu kroz ulaganja u djelatnike, proizvode i turističke destinacije u kojima poslujemo, i to tako da uvijek brinemo o društveno odgovornom i održivom poslovanju. Ovo je i nagrada za turizam koji je pokretač gospodarstva u Hrvatskoj kao predvodnik u investicijama, zapošljavanju i izvozu, a ono što je možda još važnije i pokretač drugih industrijskih grana kao što su građevinarstvo, poljoprivreda, trgovina, IT te malog i srednjeg poduzetništva. U turizmu je vrijeme velikog razvoja i svi mi iz sektora moramo toga biti svjesni i preuzeti odgovornost za razvoj turizma i hrvatskog gospodarstva. Vjerujem da će ova nagrada biti još jedan poticaj za to. Zahvaljujem svima koji su izabrali Valamar. Zahvaljujem i djelatnicima, menadžmentu Valamara, našim dioničarima, investitorima, posebnim partnerima i svima onima koji su sudjelovali u ovom uspjehu”, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Od kada je Kukurin u lipnju 2015. godine imenovan predsjednikom Uprave konsolidiranog portfelja Valamar Riviere kreće snažan uzlet kompanije. Valamar je u posljednje tri godine više nego udvostručio vrijednost dionice, započeo ciklus intenzivnih ulaganja u turističke objekte i usluge u svim destinacijama, preuzeo hotele Baška i Imperial Rab, realizirao važna strateška partnerstva i ostvario dvoznamenkasti godišnji rast prihoda i dobiti.

Valamar je dosad u hrvatski turizam uložio preko četiri milijarde kuna, a do 2020. godine uložit će još dvije milijarde kuna. U 2017. godini Valamar je ukupnim ulaganjima od 906 milijuna kuna ove godine realizirao najveći godišnji investicijski ciklus u hrvatskom turizmu i otvorio 1.000 novih radnih mjesta. Valamar s investicijama nastavlja i u 2018. godini, kada će ukupne investicije premašiti 705 milijuna kuna. Za iduću godinu planirano je otvorenje 600 novih radnih mjesta.

Povezana vijest: PREMA ANKETI GOSTIJU, GOSTOLJUBIVOST ZAPOSLENIKA U VALAMARU NA IZRAZITO VISOKOM NIVOU 


Vijesti: