ŽK Split: Poziv na okrugli stol Hotelski smještajni kapaciteti – uvjet produljenja sezone

U sklopu proširene sjednice Strukovne grupacije hotelijera ŽK Split održat će se 13. veljače 2017. u 14 sati u Županijskoj komori Split (I. kat, Vijećnica) okrugli stol Hotelski smještajni...

U sklopu proširene sjednice Strukovne grupacije hotelijera ŽK Split održat će se 13. veljače 2017. u 14 sati u Županijskoj komori Split (I. kat, Vijećnica) okrugli stol Hotelski smještajni kapaciteti – uvjet produljenja sezone.

Statistički pokazatelji ukazuju na hotelske smještajne kapacitete kao bitne dionike za kvalitetno produljenje sezone. Iskorištenost kapaciteta hotela Splitsko-dalmatinske županije proteklih pet godina u prosjeku je 124 dana. Brojka je to koja raste s kategorizacijom hotela. Taj je pokazatelj za privatan smještaj čak i više nego upola manji.

S obzirom na navedeno, pozivaju se predstavnici institucija te djelatnici u turizmu, hotelijerstvu, privatnom smještaju i predstavnici agencijskog poslovanja na okrugli stol i raspravu u okviru sljedećih tema:

  • Pozitivni i negativni trendovi nove slike smještajnih kapaciteta te moguća rješenja uočenih problema.
  • Postoji li uistinu disproporcija u smještajnim kapacitetima Splita i Županije?
  • Nelojalna konkurencija.
  • Smjer razvoja turističke ponude Splita i Županije.

Gost na sjednici će biti Mario Šerić, stručnjak s dugogodišnjim stažem u poslovnom savjetovanju u turističkoj djelatnosti, direktor konzalting tvrtke MarCon.

Prijave za sudjelovanje potrebno je poslati na nbusic@hgk.hr (ime tvrtke, ime predstavnika, e-mail i tel. kontakt).

Za sve dodatne informacije, kontakt osoba u ŽK Split jest Nataša Bušić, Odsjek za turizam, telefon: 021/321 118, elektronička adresa nbusic@hgk.hr.

Vijesti: