ZOT HGK prvi puta sudjeluje u europskom ocjenjivanju kvalitete smještaja HOLIDAY HOME AWARD – Prijavite se!

Zajednica obiteljskog turizma HGK, od početka ove godine postala je članicom EHHA-e, Europske asocijacije obiteljskog smještaja. Već od samog početka članstva ZOT HGK je aktivno uključen u javnu raspravu...
Zajednica obiteljskog turizma HGK, od početka ove godine postala je članicom EHHA-e, Europske asocijacije obiteljskog smještaja.
Već od samog početka članstva ZOT HGK je aktivno uključen u javnu raspravu vezanu za ujednačeno reguliranje “kratkoročnih najmova” u svim zemljama članicama EU. Javnu raspravu je pokrenula Europska komisija nakon provedenog istraživanja u najaktivnijim zemljama članicama po ovome pitanju.
Hrvatska se uključili naknadno, ali smo prezentirali hrvatski model na ITBu u Berlinu i dostavili smo EHHA- i pregled najosnovnijih zakonskih odredbi i ukupnih kretanja u obiteljskom smještaju u Republici Hrvatskoj ističe Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK te dodaje kako je kolegica Danijela Čavlović, zamjenica predsjednika ZOTa HGK prva je hrvatska članica međunarodne komisije za ocjenu kvalitete smještaja u okviru Holiday home awarda 2017.  “Među prijavljenim domaćinstvima ima i nekoliko iz Hrvatske, iz Istre, sa Krka, iz Splitsko dalmatinske županije… Imamo odlične predstavnike iz svih krajeva Hrvatske. Domačini se prijavljuju sami, a kriteriji su postavljeni tržišno, prema potražnji. Zanimljivo je da ovaj sustav nagrađivanja kvalitete ide prema labelingu, specijalizaciji ponude na sličan način kako se ocijenjuje kvaliteta i u Hrvatskoj kroz sustav Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku. Potvrda je to dobrog rada ZOTa HGK na unapređenju kvalitete promicanjem specijalizacije, brendiranja, edukacije razvijenih kroz godišnji ciklus nacionalnog i klasterskih FOSeva (Forum obiteljskog smještaja). Putem ovog sustava treninga, prezentacija i edukacija svake godine se educira više od 6.000 domaćina obiteljskog smještaja.” ističe Pinezić.

Prijavljena domaćinstva

Prijavite se i Vi za izbor najboljih turističkih apartmana/kuća za odmor u Europi te tako zajedničkim snagama doprinosimo ilustraciji goleme raznolikosti i kvalitete obiteljskog turizma koja se nudi na europskom tržištu kroz konkuriranje smještajnih objekata iz Hrvatske.
  • NAJBOLJI SMJEŠTAJ ZA ODMOR U EUROPSKOJ PRIJESTOLNICI (REGIONALNA ILI NACIONALNA PRIJESTOLNICA)

Kuća/apartman za odmor nalazi se u regionalnom ili nacionalnom glavnom gradu. Omogućuje posjetitelju uživanje u gradskom životu i posebnom ambijentu i obilježjima grada gdje se nalazi.

Prijavite se / KATEGORIJE I KRITERIJI
  • NAJBOLJI SMJEŠTAJ ZA ODMOR U EUROPSKOJ PRIJESTOLNICI (REGIONALNA ILI NACIONALNA PRIJESTOLNICA)

Kuća/apartman za odmor nalazi se u regionalnom ili nacionalnom glavnom gradu. Omogućuje posjetitelju uživanje u gradskom životu i posebnom ambijentu i obilježjima grada gdje se nalazi.

  • NAJBOLJI SMJEŠTAJ ZA ODMOR NA PLAŽI

Kuća/apartman za odmor nalazi se na obali, u blizini rive i pruža mogućnost uživanja u moru, vodi, plaži itd.

  • NAJBOLJI OBITELJSKI SMJEŠTAJ ZA ODMOR

Kuća/apartman za odmor i okolica pružaju kvalitetne sadržaje posebno pogodne za obitelji s djecom

  • NAJBOLJI ZELENI SMJEŠTAJ ZA ODMOR

Kuća/apartman za odmor je održiv u smislu blagog  štetnog utjecaja na okoliš i pruža priliku posjetiteljima da dožive lokalnu prirodu

  • NAJBOLJI SMJEŠTAJ ZA ODMOR S KUĆNIM LJUBIMCIMA

Kuća/apartman za odmor pruža kvalitetne sadržaje i mogućnosti za boravak obitelji s kućnim ljubimcima

  • NAJBOLJI SMJEŠTAJ ZA ZDRAVSTVENI I WELLNESS ODMOR  

Kuća/apartman za odmor pruža kvalitetne sadržaje i mogućnosti za posjetitelje posvećene zdravlju i wellnessu

  • NAJBOLJE JEDINSTVENO MJESTO ZA ODMOR

Kuća/apartman za odmor jedinstveno je smještena i integrira okolinu u iskustvo življenja u kući

  • NAJBOLJI PRISTUPAČNI SMJEŠTAJ ZA ODMOR

Kuća/apartman za odmor pruža kvalitetne sadržaje i mogućnosti za osobe s invaliditetom

Detaljnije o kategorijama i kriterijima: KATEGORIJE I KRITERIJI , A prijavni obrazac ispunite ovdje 

Također, svi oni domaćini koji žele konkurirati za priznanje Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku”, mogu se također samostalno prijaviti do konca kolovoza putem obrasca koji će biti objavljen na web stranicama HGK.

Vijesti: