Zračnim medicinskim prijevozom prevezen 600. pacijent s Krka

Bez obzira na prometnu izoliranost otoka, Hrvatska svake godine pokazuje kako je spreman i organizirana kada je u pitanju pružanje hitne medicinske pomoći.  Tako su posade Eskadrile transportnih helikoptera...

Bez obzira na prometnu izoliranost otoka, Hrvatska svake godine pokazuje kako je spreman i organizirana kada je u pitanju pružanje hitne medicinske pomoći.  Tako su posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. Zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. Zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane tijekom mjeseca studenog bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja šest pacijenata.

Tako su posade  ETH 93. zb prevezle su u nedjelju, 12. studenog dva pacijenta, i to jednog s otoka Hvara i jednog s otoka Pelješca, a svi pacijenti zbrinuti su u KBC Split na Firulama. Posade EVH 91. zb koja je bazirana na otoku Krku prevezle su do helidroma Delta u Rijeci četiri pacijenta i to u subotu, 11. studenoga, dva s otoka Raba i u nedjelju, 12. studenoga, dva s otoka Lošinja od kojih i jedno dvogodišnje dijete. Subotnjim letom prevezen je 600. pacijent od uspostave baze za hitni zračni medicinski prijevoz na otoku Krku 1. svibnja 2016. godine.

Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 1. siječnja 2017.  prevezeno je ukupno 792 pacijenta i 1438 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 719 sati leta.


HGSS brinu o sigurnosti građana i turista o-24 dnevno, 365 dana u godini 

Cijeloj priči oko sigurnosti koja je izrazito važna turistima, svakako daju i Hrvatska Gorska služba spašavanja ( HGSS ) čiji je broj intervencija godišnje veći od 1.200 i svake godine raste oko 20 posto kako je sve više turista i outdoor aktivnosti.

Nije potrebno posebno naglašavati kako je sigurnost i povjerenje u naše javne službe, pogotovo kod hitnih slučajeva i kod turista koji dolaze s djecom, važno za razvoj turizma. Jedan od odličnih primjera kako se kao turistička destinacija treba brinuti o turistima je Istra, a kako to rade pogledajte dolje u prilogu.

Povezana vijest:

Vijesti: