​Jedna od najboljih svjetskih profesionalnih biciklističkih momčadi ‘Bahrain Merida’ odabrala Hvar za pripreme

Jedna od najboljih svjetskih profesionalnih biciklističkih momčadi ‘Bahrain Merida‘ odabrala je Hvar kao odredište u kojem će više dana provoditi najvažnije pripreme i jedine godišnje pripreme u kojima sudjeluje...

Jedna od najboljih svjetskih profesionalnih biciklističkih momčadi ‘Bahrain Merida‘ odabrala je Hvar kao odredište u kojem će više dana provoditi najvažnije pripreme i jedine godišnje pripreme u kojima sudjeluje cijela momčad koja će se natjecati za sami svjetski vrh biciklizma.

Na konferenciji za medije ovaj tjedan koja se odrala na Hvaru, medijima iz mnogih zemalja te svjetskoj publici Bahrain Merida predstavili su momčad za 2019. godinu kao i novo strateško partnerstvo s jednim od svjetskih lidera u inovacijama i standardima, McLaren.

Foto: http://teambahrainmerida.com/

Dolazak ovakvih najvećih svjetskih igrača u biciklizmu u Hrvatsku je potvrda da je Hrvatska puno napravila u razvoju ciklo infrastrukture te je prepoznata kao vrlo atraktivna ciklo destinacija. Cikloturizam i sportski turizam se vrlo brzo razvijaju zbog sve izraženije potrebe potrošača za aktivnim i zdravim te okolišno odgovornim odmorom. Slijedom navedenog nastavit ćemo sa značajnim ulaganjem i razvojem cikloturizma kao jednim od naših važnijih turističkih proizvoda s kojim razvijamo cjelogodišnji turizam” istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu turizma, Tonči Glavina.

U Europi je više od 60 milijuna aktivnih biciklista te je upravo cikloturizam jedan od najbrže rastućih turističkih proizvoda.

Cikloturizam i sportski turizam vrlo se brzo razvijaju zbog sve izraženije potrebe potrošača za aktivnim i zdravim te okolišno odgovornim odmorom.

Sve je rezultat jedne velike vizije Vladimira Miholjevića koji je pokrenuo jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, utrku Tour of Croatia, a koji je danas i sportski direktor Bahrain Merida Pro Cycling Teama.

Vijesti: