3LHDov projekt Hotel LN Garden službeno otvoren u Kini


Veliki uspjeh hrvatskih arhitekata!  Jedinstven hrvatski izvozni turistički proizvod kojem su autori arhitekti iz 3LHD studija. Danas je u Kini svečano otvoren 3LHDov projekt Hotel LN Garden. Veliki je...

Veliki uspjeh hrvatskih arhitekata!  Jedinstven hrvatski izvozni turistički proizvod kojem su autori arhitekti iz 3LHD studija.

Danas je u Kini svečano otvoren 3LHDov projekt Hotel LN Garden. Veliki je uspjeh 3LHD te izvoz usluga i hrvatskog znanja na kinesko tržište. Samo stanite na sekundu i razmislite o ovoj činjenici – Hrvatska tvrtka je dizajnirala i izgradila luksuzni hotel u Kini.

Hotel površine 61068m2, s ukupno 365 soba dio je Nansha Seaside parka na ušću Biserne rijeke u kineskom gradu Guangzhou. Njegov volumen i velika površina vizualno su horizontalnim linijama fasade uklopljeni u prirodu koja ga okružuje. Biti će kategoriziran kao „platinum-five star“, a prema kineskim pravilima kategorizacije takvi hoteli imaju značajno viši standard od hotela s pet zvjezdica.

Za izgradnju ovog luksuzno opremljenog hotela površine veće od 60 tisuća kvadrata bilo je potrebno tri i pol godine. “Prvi upit stigao je na 3LHDovu mail adresu u prosincu 2013. godine. Nakon inicijalnih sastanaka i komunikacije preko interneta uslijedio je i prvi posjet lokaciji te početak rada na projektu” ističu iz 3LHD-a te dodaju kako je značaj ove uspješne hrvatsko – kineske suradnje i potencijal širenja hrvatskih tvrtki na kineskom tržištu.

Hotel se nalazi na ušću Biserne rijeke, u centru trenutačno najveće aglomeracije na svijetu koja obuhvaća megalopolis s preko 60 milijuna stanovnika.Glavni javni prostor hotela na zapadu ima pogled na zaljev a na istočnoj strani gleda na Seaside Park. U njemu dominiraju dva vertikalna lobija i velika vodena površina. Na projektu je ostvarena suradnja s hrvatskom umjetnicom Ivanom Franke, autoricom dviju umjetničkih instalacija postavljenih u glavnom lobiju hotela. Kolege iz kineskih tvrtki Guangzhou Urban and Design Institute i Citygroup su razrađivali detalje projekta te koordinirali radove na gradilištu u suradnji s 3LHDom.

Investitor je Lingnan Grupa, velika tvrtka čija je primarna djelatnost hotelijerstvo i turizam. U njihovom je vlasništvu više od 60 hotela i hotelskih lanaca diljem Kine. Njihovi poslovni interesi uključuju i prehrambenu industriju, logistiku, maloprodajne lance, te transportne usluge.

Više detalja o cijelom impresivnom projektu pogledajte OVDJE

 

Vijesti: