3T – Tourism, Travel and Tech: Turizam i tehnologija – drugi put!

Nakon velikog uspjeha lanjske konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech, Bug organizira drugo izdanje, 20. ožujka, ovaj put u većem i luksuznijem prostoru Boutique Cinema Kaptol u Zagrebu....

Nakon velikog uspjeha lanjske konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech, Bug organizira drugo izdanje, 20. ožujka, ovaj put u većem i luksuznijem prostoru Boutique Cinema Kaptol u Zagrebu.

Early bird ulaznice dostupne su do kraja veljače, preko sustava Entrio, link je u dnu stranice konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech

Konferenciju otvara keynote predavanje pod nazivom Travel Drives Technology: New Apps Everywhere, održat će ga gost iz Njemačke Martin Reents, serial entrepreneur & CEO. Okrugli stol, panel diskusiju, koja slijedi nakon toga, moderirat će Ivan Ilijašić, Orioly. Naziv panel diskusije je: Kako tehnologijom riješiti problem sezonalnosti u turizmu?

Jedno od predavanja bit će o primjeni novog Zakona o pružanju usluga u turizmu, što je problematika koja se tiče i IT-evaca i “turističara”, održat će ga Monika Udovičić, pomoćnica ministra za pravne poslove i standarde.

Još neke teme koje organizatori pripremaju i planiraju za konferenciju su: Turistička monetizacija društvenih mreža, CRM u turističkoj industriji, Influencer marketing – kako raditi brand kojeg će kupci prepoznati i preporučiti, Mobilni payment IT rješenja za hotelsku industriju. Instagram u turizmu – kud svi tu i mali Mujo/Ivica, Digital nomads – rad bez radnog mjesta, Hrvatski nautički turizam na webu, Sezonalnost i tehnologija, Kako distribuirati svoju ponudu izleta, Strategija oglašavanja na besplatnim alatima. (Program je podložan izmjenama do zadnjeg trenutka)

Sezonalnost hrvatskog turizma je već poznat problem, a o slučajevima “overtourisma” smo već odavno trebali početi razmišljati. Kako tehnologijom možemo produljiti sezonu i lakše doći do turista izvan udarnih ljetnih mjeseci? Koji tehnološki trendovi nam već danas mogu pomoći u tome? Koje su trendovi in, a koji su samo trenutni hype i kako započeti s uvođenjem novih trendova u domaći turizam?

Prezentaciju će održati i direktor konferencije, Oleg Maštruko, zajedno s partnerom u avanturi, Sašom Cvetojevićem – njih dvojica su se kao Team Tesla pred par tjedana vratili s relija u Africi, gdje su, prema dostupnim saznanjima, bili prva posada koja je prešla Saharu električnim automobilom, Sašinom Teslom X. Konferencija 3T bila je sponzor ovog jedinstvenog projekta, a bit će prva na kojoj ćete moći čuti njihova iskustva uživo, iz prve ruke.

Kada smo prošle godine prvi put organizirali konferenciju 3T – Tourism, Travel and Tech bila je to svojevrsna lutrija, jer nismo znali kakve ćemo reakcije dobitiSada, s prošlogodišnjim iskustvom, znamo da je mjesto izravnog spajanja, networkinga, te razmjene znanja i ideja između dvije najuspješnije hrvatske grane gospodarstva, više nego potrebno, i među posjetiteljima i kompanijama – odlično primljeno. Za ovogodišnje izdanje konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech pripremamo obilje svježeg i aktualnog sadržaja, o kojem više možete vidjeti na stranicama konferencije, pogotovo kako se datum održavanja bude približavao” ističe Oleg Maštruko, direktor konferencije.

Prema relevantnim podacima, Hrvatska od svih zemalja EU ima najveći udio turizma u bruto nacionalnom proizvodu (BDP). Turizam je za nas životno bitan, a IT industrija najaktivnija je, najprobitačnija i najbrže rastuća grana zadnjih godina. Glavno pitanje je može li Hrvatska ostvariti sinergiju ta dva sektora?

Kako će se oblikovati, i koje će trendove slijediti turistička industrija narednih godina? Kakav će biti utjecaj tehnologije? Ako se ozbiljno bavite turizmom te ako se i u budućnosti želite bavite turizmom, ovo su pitanja koja si morate postaviti, jer svi novi trendovi i tehnologije direktno utječu na vaše poslovanje, a iz dana u dan utjecati će sve više i više.

Early bird registracije za konferenciju 3T – Tourism, Travel & Tech dostupne su u sistemu Entrio. Link na kupnju karata, i više detalja o sadržaju, pronađite na stranicama konferencije www.3t.bug.hr

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN