Aminess nastavlja s projektom internih edukacija Aminess Gourmet Lab. Odličan primjer kako se podiže kvaliteta u turizmu

Aminess hoteli i kampovi započeli su s trećom sezonom projekta „Aminess Gourmet Lab“ pod vodstvom ambasadora projekta, chefa Davida Skoke. Projekt na jednom mjestu okuplja najveće stručnjake iz različitih...

Aminess hoteli i kampovi započeli su s trećom sezonom projekta Aminess Gourmet Lab pod vodstvom ambasadora projekta, chefa Davida Skoke.

Projekt na jednom mjestu okuplja najveće stručnjake iz različitih ugostiteljskih područja, od edukacija o vrhunskoj kavi, craft pivu, vinu i raznim kulinarskim i drugim tehnikama specifičnim za turizam. Cilj projekta je educiranje mladih kuhara, konobara, barmena i ostalih članova Aminess gourmet tima ili ulaganje u podizanje kvalitete svojih djelantika.

Projekt tijekom travnja na jednom mjestu okuplja najveća imena hrvatske gastronomije, a edukacije se održavaju u restoranu Loop u novigradskom Aminess Maravea Camping Resortu. Važno je za naglasiti kako na edukacijama sudjeluju zaposlenici iz svih destinacija gdje Aminess posluje – Istra, otok Krk, otok Korčula i poluotok Pelješac.

Ponosni smo što treću godinu zaredom naši zaposlenici imaju priliku surađivati i učiti od najboljih profesionalaca iz područja ugostiteljstva. Iako trenutno u turizmu nije najbolje razdoblje želimo nastaviti s usavršavanjem naših zaposlenika kako bismo spremni i još bolji ponovno dočekali goste kada to bude dopuštala epidemiološka situacija. Projektom Aminess Gourmet Lab kreiramo nove trendove u hotelijerstvu, podižemo razinu usluge i omogućavamo stručni razvoj naših zaposlenika. Drago nam je što su se ove godine Aminess Gourmet Labu priključili i novi kolege iz Korčule i Pelješca“, izjavioje Damir Čekić, direktor hrane i pića Aminess hotela i kampova.

Polaznici će kroz edukacije steći nova znanja o raznovrsnim temama. Chef David Skoko zadužen je za demonstriranje kulinarskih umijeća i posebnih receptura iz svoje kuhinje, osnivač kultne pizzerije O’Hara Marin Vanjak polaznicima prenosi bogato znanje o pripremi pizza, a svojim vrhunskim vještinama podučava i chef Hrvoje Zirojević.

Radionicu slastičarskih tehnika održava Marko Stojević iz kompanije Higis, poznati regionalni pivski sommelier Zvonimir Pelko govori na temu craft piva, a jedan od najboljih istarskih chefova Robert Perić polaznicima otkriva tajne svojih recepata. Edukaciju o kuhanju kave vodi profesionalni barista Francka Josip Novačić, a tu je i barmenica Tea Lovreščak koja prenosi svoje znanje barmenima.

Prenošenje znanja i podučavanje zaposlenika Aminessa i kroz ovogodišnji projekt Aminess Gourmet Lab za mene predstavlja veliko zadovoljstvo. Kroz edukacije, u kojima poseban naglasak stavljamo na sezonalnost i korištenje lokalnih namirnica, kontinuirano razvijamo kvalitetu usluge. Sretan sam što nastavkom dugogodišnje suradnje zajedno s Aminess Gourmet timom kreiramo vrhunsko gastronomsko iskustvo svim posjetiteljima Aminess hotela i kampova“, istaknuo je chef David Skoko

Kako navode iz Aminessa, njihovi zaposlenici redovito sudjeluju i na drugim stručnim radionicama, edukacijama i seminarima gdje uz vrhunske stručnjake usavršavaju svoja znanja i vještine.

Aminess Gourmet Lab je odličan konkretan primjer kako se direktno podiže kvaliteta svojih zaposlenika, a tako i dugoročno gradi stabilan tim zaposlenih, s naglaskom s izuzetno kvalitetnom radnom snagom. Inače, priča o pokretanju Aminess Gourmet Laba nastavak je uspješne suradnje s Davidom Skokom. Sama ideja ja tako proizišlaiz „Aminess Wine & Gourmet Nights“, ekskluzivnih večera u sklopu kojih je chef Skoko s Aminess gourmet timom pripremao uzbudljive interpretacije ribljih specijaliteta s naglaskom na lokalne namirnice. 

Foto: Aminess

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN