Arena Hospitality Group s Zabom dogovorila refinanciranje zajma od 64 milijuna kuna

Hotelska grupacija Arena Hospitality sklopila je ugovor sa Zagrebačkom bankom o zajmu od 64 milijuna eura te prateći ugovor o hipoteci, čime će refinancirati sve postojeće zajmove kod te banke,...

Hotelska grupacija Arena Hospitality sklopila je ugovor sa Zagrebačkom bankom o zajmu od 64 milijuna eura te prateći ugovor o hipoteci, čime će refinancirati sve postojeće zajmove kod te banke, kao i tri zajma od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), objavili su u četvrtak iz te grupacije, piše Poslovni dnevnik.

Arena Hospitality grupa ranije je objavila da su u devet mjeseci ove godine ostvarili 643 milijuna kuna ukupnih prihoda ili gotovo 52 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je EBITDA iznosila 240,8 milijuna kuna ili 43,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. “Refinanciranje zajmova bit će po ujednačenim i povoljnijim uvjetima, a transakcija je rezultat uspješnog poslovanja Arena Hospitality Group, urednog ispunjavanja obveza prema zajmodavcu i to je i nastavak dugogodišnje odlične suradnje sa zajmodavcem“, ističu u objavi iz Arene.

Takve rezultate pripisali su rekordnoj turističkoj godini u Hrvatskoj te rastu poslovanja u Njemačkoj i Mađarskoj, gdje imaju hotele kojima upravljaju, pri čemu je ukupan prihod grupe u Hrvatskoj u devet mjeseci ove godine porastao 10,3 posto, na 467,8 milijuna kuna, dok je poslovanje u Njemačkoj i Mađarskoj pokazalo porast prihoda od 29,1 posto, na 167,8 milijuna kuna.

ARENINA JAVNA PONUDA DIONICA PRVA JE JAVNA PONUDA HRVATSKOG HOTELIJERSKOG DRUŠTVA TE NAJVEĆE PRIKUPLJANJE SREDSTAVA JEDNE HRVATSKE KOMPANIJE NAKON 2007. GODINE.

Arena Hospitality Group d.d. (bivši pulski Arenaturist ) uspješno je završio prvi IPO u turizmu tj. završio proces javne ponude svojih dionica.

Većinski vlasnik Arene je PPHE Hotel Group Limited, a Grupacija Arena Hospitality nastajala je od 2008. spajanjem kroz više transakcija i ugovora o upravljanju pulske hotelske tvrtke Arenaturist sa Park Plazom u Europi ili PPHE Hotel Group, nakon čega su krajem prošle godine dionice Arenaturista prenesene iz redovitog u službeno tržište Zagrebačke burze s ciljem veće transparentnosti i jačanja profila kompanije među ulagačima, da bi u ožujku ove godine glavna skupština odobrila i promjenu naziva tvrtke u Arena Hospitality Group.

Ubrzo nakon toga, krajem travnja ove godine, u aranžerstvu Zagrebačke banke i Interkapitala, objavili su prospekt izdanja javnom ponudom do dva milijuna novih dionica, a u najavama su istaknuli kako tako očekuju od 80 do 100 milijuna eura. Sredinom svibnja, na predstavljanju javne ponude, najavili su i kako tom iznosu planiraju još pridodati i novac iz kredita, što bi sveukupno bilo 200 do 250 milijuna eura, kao i da oko 100 milijuna eura planiraju uložiti u Hrvatskoj odnosno u unapređenje objekata, usluge, online kanale prodaje, ljudske resurse i drugo u Arenaturistu.

Izvor: Poslovni dnevnik

Povezana vijest:

ARENATURIST MIJENJA IME U ARENA HOSPITALITY GROUP

ARENATURIST SE POZICIONIRALA KAO LIDER U PRIMJENI NOVIH I MOBILNIH TEHNOLOGIJA U TURIZMU

ARENATURIST OTVORILA GOLF IGRALIŠTE NA VERUDELI


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN