Austrijska željeznica uvodi liniju od Beča i Bratislave do Splita

Nakon velikog uspjeha Češkog RegioJet-a, koji je ove godine uveo i liniju prema Splitu, Austrijske savezne željeznice ÖBB objavile su kako započinju novu sezonsku noćnu liniju vlakom od Beča i Graza...

Nakon velikog uspjeha Češkog RegioJet-a, koji je ove godine uveo i liniju prema Splitu, Austrijske savezne željeznice ÖBB objavile su kako započinju novu sezonsku noćnu liniju vlakom od Beča i Graza do Splita.

Linija EuroNight po cijeni od 29,90 eura krenut će od 18. lipnja 2021. godine. Kako ističu iz ÖBB-a, putnici će ubuduće na hrvatsku obalu moći putovati njihovim klimatiziranim i udobnim vlakovima, a čak će moći prevesti i svoj automobil ili motocikl u posebnom vagonu.

Novi noćni vlak trebao bi voziti dva puta tjedno i na relaciji Bratislava – Beč – Graz – Split od sredine lipnja do sredine rujna, u suradnji sa Slovačkom željeznicom (ZSSK). Prijevoz automobila i motocikala moguć je od Beča do Splita, kao i od Bratislave do Splita i natrag.

/ / / Češki željeznički prijevoznik RegioJet krenuo s prodajom karata za Rijeku i Split

Detalji voznog reda

EN1253: Bratislava 15.51 – Beč 18.01 – Graz 21.01 – Split 9.50
( utorak / srijeda i petak / subota, traje od 18.6. Do 10.9.)
EN1252: Split 16.48 – Graz 5.29 – Beč 8.58 – Bratislava 10.49
(Srijeda / četvrtak i subota / nedjelja navečer, traje od 19. lipnja do 11. rujna)

Ulaznice za noćni vlak dostupne su online od 29,90 eura u sjedećem vagonu i od 69,90 eura po osobi i smjeru u udobnom vagonu za spavanje.

Foto: Nightjet – © ÖBB/Harald Eisenberger

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN